WSG jelentése – Mi az?

Azon tűnődik, hogy mit jelent a WSG? Legyen szó akár TikTok videóról, Snapchat üzenetről, vagy egy barátja küldte neki “WSG?” szöveges üzenetet, és nem tudja, hogy mit válaszoljon, mi segítünk. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy mit jelent a WSG, hogyan lehet használni, és hogyan lehet rá válaszolni. Olvass tovább, hogy mindent megtudj, amit tudnod kell!

Mit jelent a WSG a TikTok-on és a Snapchat-en?

A WSG rövidítés azt jelenti, hogy “what’s good?” (Mi újság?) a TikTok-on és a Snapchat-en. Ugyanezt jelenti az Instagramon és más közösségi média platformokon is. A “Mi újság?” kifejezés valahogy azt jelenti, hogy “Mi történik?” vagy “Mi van?” Ez egy olyan módja annak, hogy lazán rákérdezzen, hogy valaki hogy van. A “wsg”, “Wsg” és “WSG” között nincs különbség.

Hogyan használjuk a WSG-t?

Ha valaki megkérdezi tőled, hogy “WSG?”, akkor ez egyfajta üdvözlő kérdés, és az illető valószínűleg arra kíváncsi, hogy mi újság veled. Az “WSG” gyakran használt kifejezés a barátok vagy ismerősök közötti informális beszélgetésekben.

Hogyan válaszoljunk a WSG-re?

Ha valaki megkérdezi tőled, hogy “WSG?”, akkor válaszolhatsz azzal, hogy mondod, hogy mi történt aznap, vagy hogy mi az új veled. Például, “Nincs semmi különös, csak otthon voltam egész nap. És veled mi a helyzet?”

Összefoglalás

Összefoglalva, a WSG rövidítés azt jelenti, hogy “what’s good?” (Mi újság?). A “WSG” gyakran használt kifejezés az informális beszélgetések során, amikor valaki arra kíváncsi, hogy mi újság veled. Az “WSG” kérdésre a válasz általában a mindennapi tevékenységekről szól, és ennek során egy személyes beszélgetés is kialakulhat.

Mit jelent a WSG szöveges üzenetben?

A WSG rövidítés azt jelenti, hogy “what’s good?” (Mi újság?) szöveges üzenetben is. Ha egy barátod “WSG”-t küldött neked üzenetben, akkor arra kíváncsi, hogy mi újság veled, vagy hogy mi a helyzet. Ez olyan, mint az “Egyebet?” vagy a “Mi a helyzet?” kifejezés.

Hogyan használjuk a WSG-t?

A WSG-t általában arra használjuk, hogy rákérdezzünk, hogy valaki hogy van. Az üzenetben elküldött “WSG”-t lehet önmagában, kérdőjellel ellátva, és figyelni lehet a másik fél válaszára. Azonban küldhetsz egy kis bevezetőt is, hogy egy kérdést tegyél fel, vagy tisztázd az szándékaidat. Például küldhetsz valakinek:

 • “WSG? Hogy volt a műszakod a munkahelyen?”
 • “Helló! WSG! Remélem, jól vagy.”
 • “WSG Jason?! Régóta nem beszéltünk.”

A WSG-t használhatod flörtölős módjának, hogy kapcsolatba lépj valakivel, vagy találkozzatok. Elküldhetsz egy üzenetet “WSG?” -vel, hogy megnézd, hogy az illető nyitott-e arra, hogy találkozzatok. Ez egy jó módja annak, hogy felmérd az érdeklődés szintjét. Például így is mondhatod:

wsg jelentése mi az
 • “WSG cuki? Hogy telik a napod?”
 • “Hey!!! WSG? Elmész Lonnie dologjára ma este?”
 • “WSG? Találkozunk ma este?”

Próbáld ki a WSG-t egyfajta dicsekvő, konfrontatív módon is. A WSG-t használhatod egyfajta mutogatós módjának is. Ebben az esetben a WSG egyfajta retorikai kérdés. Ez egy kihívás, hogy “állj a helyzet magaslatára” vagy hallgass. Ritka esetekben akár fenyegetésként is használhatod. Például:

 • “WSG? Ma este meg akarsz kapni a Smash Bros-ban?”
 • “Hallottam, hogy szidtad a jump shot-omat. WSG?? Suli után akarsz játszani?”
 • “Komolyan pletykálsz rólam? WSG? Azt hittem, ezen túll”

Hogyan válaszoljunk a WSG-re?

Mondjuk el a másik félnek, hogy hogyan érezzük magunkat, vagy hogy mit csinálunk. Ha valaki egyedül küldi el a “WSG?”-t, vagy csak kíváncsi, hogy mi újság veled, akkor kezd el a válaszodat a kérdésükre. Elmondhatod, hogy mit csinálsz, hogy vagy, vagy mindkettőt. Válaszolhatsz a “WSG?” üzenetre így:

 • “Semmi különös, csak most értem haza az iskolából. Éppen készülök valami ennivalót készíteni.”
 • “Ó, ember. Nagyon kimerült vagyok. Hosszú volt a nap. Hogy vagy?”
 • “Nincs nagyon semmi különös. Te mit csinálsz?”

Válaszolj flörtölős módon, ha arra utal a másik fél. Ha valaki flörtölős üzenetet küldött neked a “WSG?” kérdéssel, akkor attól függően, hogy hogy érzel az illető iránt, játsz vele vagy egyszerűen elutasítod. Ha tetszik neked az illető, akkor játszhatsz vele, válaszolhatsz egy másik rövidítéssel vagy hozzáadhatod egy szemcse csillogó szív emoji-t a szöveghez. Ha nem tetszik az illető, akkor elutasíthatod, mert nincs kedved beszélgetni, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyod az üzenetet. Például így válaszolhatsz egy flörtölős WSG üzenetre:

 • “Semmi különös, csak otthon pihenek. Szeretnél találkozni, sármos?”
 • “WSG? Őszintén szólva, azt hittem, jobb ötleted lenne.”
 • “Ma este elfoglalt vagyok. Elnézést.”

Oldd fel a feszültséget, ha az illető dicsekszik. Ha valaki egy WSG üzenetet küldött neked, ahol “felturbózzák” magukat, vagy játékosan szórakoznak veled, játszhatsz vele, és visszaküldhetsz neki egy játékos beszólást. Ha úgy tűnik, hogy komolyan veszi a dolgot, és vitatkozik veled, a legjobb, ha próbálod megnyugtatni a helyzetet, mielőtt rosszabbra fordulna. Például így szólhatsz:

 • “Ó, azt hiszed, hogy te vagy az ember, mi?

Más jelentések

WSG mint “with special guest”

Ha egy plakáton vagy kijelzőn látsz “WSG”-t, akkor valószínűleg azt jelenti, hogy “with special guest” (különleges vendéggel). Az akronym lehet “WSG/” vagy “wsg/” is. Például:

 • “Live on 5/24: The Roots wsg Reggie Watts”
 • “Dolly Parton WSG/ Willie Nelson és Kenny Rogers”
 • “Gyere le a House of Blues-ba! November 14-én: The Wu-Tang Clan wsg The Cool Kids”

WSG mint “Water Sewer Gas”

Néhány városban a víz, a szennyvíz és a gázszolgáltatók azonos irodában vannak, és “WSG”-ként rövidítik őket. A “WSG”-t láthatod lakáshirdetésekben is, mivel az, hogy ki fizeti ezeket a szolgáltatásokat, fontos része bármely bérlői szerződésnek. Például:

 • “Scottsboro “WSG” osztálya nemrég bevezette az új papírmentes számlázási programot.”
 • “Kiadó: Stúdió lakás a Cass Corridor környékén. A tulajdonos fizeti a WSG-t.”
 • “Szobatársat keresek. Osszuk meg a WSG-t. Kérlek, jelezd, ha ismersz valakit!”

Jelenleg azt nézed: WSG jelentése – Mi az?