Hogyan használjuk a saját magunk által obszolgált autómosót: Mosás, Öblítés és Szárítás

Akkorát szeretne takarítani az autóján, de nem akarja magára venni a nagy kiadásokat? Egy kézi autómosó éppen az, amire szüksége van! Még akkor is, ha korábban sosem használt ilyet, a legtöbb önálló szolgáltató hasonló, és könnyen használható. Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek, hogyan használhatja az önálló autómosó szolgáltatásait, hogy tiszta és fényes járművel távozhasson.

Fontos tudnivalók:

  • Használja a mosóállványon belül található szolgáltatási gépet a fizetésre és a kívánt beállítás kiválasztására.
  • Öblítse le autóját vízzel, majd fújja be szappannal vagy habkefével. Az extra tisztaság érdekében használjon abroncs tisztítót az abroncsokra és az üreges kerékjárati részekre.
  • Öblítse le autóját spotmentes öblítéssel, hogy biztosan streak-mentesen száradjon.

Autómosás

Parkoljon be az üres mosóállványba az autójával. A mosóállvány a szolgáltató területe, ahol az autóját mosni fogja. Parkolja az autóját az állvány közepén, és hagyjon elegendő helyet az autó előtt való járáshoz.

Ha az autómosóban sokan vannak, előfordulhat, hogy várnia kell a sorára. Húzza fel az autóját az előtte várakozó autók mögött, és lassan haladjon előre, amint az autók előre haladnak.

Talajszőnyegek felszerelése

A talajszőnyegeket függessze fel a rendelkezésre álló fém kapocscsal. Ha a talajszőnyegei gumiból vagy műanyagból készültek, vegye ki őket az autóból, majd függessze fel őket a mosóállványon található fém kapoccsal. Ha az autómosóban nincsenek fém kapocsok, egyszerűen állítsa őket a falnak, hogy később tudja mosni őket. Ha a talajszőnyegei szőnyegből készültek, vagy ha nem szeretné őket tisztítani, hagyja ki ezt a lépést.

Fizetés

hogyan használjuk a saját magunk által obszolgált autómosót mosás

Tegye be a pénzét vagy a hitelkártyáját a gépbe. Sok újabb gép működik hitelkártyával, de az idősebb típusok csak érméket fogadnak el. Ha befizette a pénzét, a permetező varázspálcája készen áll a mosásra, ezért győződjön meg arról, hogy készen áll a mosásra!

Különböző autómosók különböző összegeket számítanak fel, de általában legtöbbjük körülbelül 1 dollárt számol fel per perc.

  • Ha hitelkártyával fizet, a gép automatikusan felszámolja a kártyát attól a pillanattól kezdve, hogy bekapcsolja a gépet, amíg meg nem nyomja a megállítás gombot.
  • Ha érmékkel fizet, a gép az általuk fizetett időre működik. Ha a gép megáll, be lehet helyezni több pénzt, hogy újra bekapcsolja.

Szórópisztoly beállítása

Állítsa be a szórópisztolyt “Mosás” vagy “Előkezelés” beállításra. Menjen a szórópisztoly beállításait irányító géphez. A gép alján egy olyan tárcsa található, amelyen körülbelül 10 beállítás található. Kezdetnek állítsa a gombot vagy a “Mosás” vagy az “Előkezelés” beállításra, hogy nedvesítse az autóját.

Ha az autó nagyon piszkos, használja az “Előkezelés” beállítást. Ellenkező esetben egyszerűen használja a “Mosás” beállítást.

Az autó mosása

Mosás közben álljon mintegy 3-5 lábnyira (0,91-1,52 m) az autótól. Ha túl közel áll, a magas nyomású sugár károsíthatja az autóját. Tartsa biztonságos távolságot, hogy ne karcolódjon meg az autója.

Öblítse le az egész autót vízzel. Tartsa a szórópisztolyt távol a testétől, majd nyomja meg a markolatot, hogy nagynyomású vízsugárt engedjen ki. Vegyen egy teljes kört az autó körül, és öblítse le az egész járművet, hogy eltávolítsa a felszínes szennyeződéseket és a szemétet.

Használja a szórópisztolyt az autó teljes leöblítéséhez, beleértve az abroncsokat, a tükröket, az alvázat és a talajszőnyegeket.

Ha az “Előmosás” beállítást használja, a jármű teljes körbefutása után állítsa át a “Mosás” beállításra. Miután átváltott “Mosás”-ra, készítsen egy újabb teljes kört, mielőtt továbblépne a következő lépésre.

Szappanos autómosás

Alkalmazzon szappant az autójára a szórópisztollyal. Állítsa a gépen lévő tárcsát a “Mosás” beállításról a “Szappan” beállításra. Amikor meghúzza a szórópisztoly markolatát, szappanos áraml

Az autó kefét és a padlószőnyeget tisztítsa meg

Öblítse le a habkefét a szórópisztollyal. Keresse meg a habkefét, amely a szolgáltató gép közelében található. Az előző használatból homok, por és sár maradhat a kefében, ezért gyorsan állítsa vissza a szórópisztoly beállítását “Öblítésre”, majd öblítse le a habkefe szálait.

Néhány autórajongó egyáltalán nem használ habkefét. Ehelyett hazulról hozzák a saját szivacsukat, és a mosógépből szappanos vizet vesznek, hogy belemártják a szivacsukat.

Mossuk át az egész autót a habkefével. A kézi súrolás fényes és ragyogó tisztaságot hagy az autón. Fogja meg a habkefét a markolatánál, és a tetőtől indulva, haladjon lefelé az autó testén. Ezután használja a habkefét a kerékeken és a kerékjárati részeken is.

Vegye le a szappant a habkefé szálairól, percek elteltével, hogy eltávolítsa a szennyeződést és a szennyeződéseket.

Ha saját szivacsot használ, ugyanaz a teória érvényes: fentről lefelé haladjon, és az abroncsokkal és a kerékjárati részekkel végezze.

Ne felejtse el megtisztítani a talajszőnyeget is!

Az abroncsok tisztítása

Vigye fel az abroncs tisztítót az abroncsokra és a kerékekre. Menjen vissza a szolgáltató géphez, majd állítsa a tárcsát “Kerék és abroncs” beállításra. Használja a szórópisztolyt az abroncsok leöblítéséhez, majd tisztítsa meg a habkefével a mélyebb tisztításhoz.

Öblítés és szárítás

Öblítse le és szárítsa meg az autó talajszőnyegét. Könnyű otthagyni a talajszőnyeget, tehát ne felejtse el! Ha végez a súrolással, cserélje vissza a habkefét a szórópisztolyra, majd állítsa a pisztolyt “Öblítés” beállításra. Végül öblítse le a talajszőnyegeket, majd szárítsa meg papírtörlővel vagy otthonról hozott ronggyal.

Az autó talajszőnyegeinek előzetes leöblítése lehetővé teszi, hogy azok száradjanak, amíg befejezi az autó többi részének tisztítását.

Használja a szórópisztolyt az összes habot lemosni az autóról. Vegyen egy kört az autó körül, hogy leöblítse az összes szappant az autóról, fentről lefelé dolgozva. A gyors munka a legjobb, hogy elkerülje az autójának felületén kialakuló szappanos filmeket.

Viassza le az autóját, hogy ragyogó legyen a felülete. Ha a viasz funkció elérhető a mosóállomáson, állítsa a szórópisztolyt viasz beállításra, majd végezzen egy utolsó kört az autó körül. Ez segít lezárni az autó testének tiszta felületét, miközben megvédi a festéket a szennyeződésektől és a sótól.

Az autó viaszolása segít gyorsabban megszáradni, különösen az esős időben.

Öblítse le az autóját “Foltmentes Öblítéssel”. Ha viaszt használt az autóján, van egy utolsó lépés, amit meg kell tennie: öblítse le újra. Állítsa a szórópisztolyt “Foltmentes Öblítésre”, hogy szűrt vizet használjon. Ezután öblítse le az autóját fentről lefelé, ügyelve arra, hogy a részek és a kerékjárati részek is tiszták legyenek.

Szárítás

Száritsa meg autóját szárító pisztollyal, ha az autómosó rendelkezik vele. Nem minden önkiszolgáló autómosó rendelkezik szárítási lehetőséggel, de néhány újabb igen! Ha gyorsan szeretné szárítani az autóját, állítsa a pisztolyt “Szárítás” beállításra, majd használja a mosóállomáshoz csatlakoztatott tömlőt az autója megszárításához.

Dolgozzon fentről lefelé, hogy gyengéden eltávolítsa a vizet az autóról.

Ön otthonról is hozhat mikroszálas törölközőt, hogy megszárítsa az autóját. Vagy egyszerűen csak várja meg, amíg autója megszárad.

Állítsa le a szolgáltatási gépet és helyezze vissza a szórópisztolyt. Ebben a pontban befejezte a szórópisztoly használatát, így ideje visszatérni az autómosó állomáson talált helyre. Állítsa le a szolgáltatási gépet, hogy ne számoljon többet a használatért.

Jelenleg azt nézed: Hogyan használjuk a saját magunk által obszolgált autómosót: Mosás, Öblítés és Szárítás