Mi az a WYD? Snapchat, szöveges üzenetküldés és még több.

Ha kapott egy “WYD” üzenetet, és most azt kérdezi magától, hogy mit jelent? Tartsa a görgetést, hogy elolvassa teljes útmutatónkat arról, hogy hogyan értelmezheti a WYD-t az összes platformon, beleértve a szöveges és közösségi média felületeket. Magyarázatot adunk arra is, hogyan válaszoljon a WYD-re, és példákat is bemutatunk, hogy ön is elkezdhesse használni a WYD-t!

Mi jelent a WYD szöveges üzenetben?

Szöveges üzenetben a WYD “Mit csinálsz?” jelentést hordoz. Általában az WYD informális módja annak, hogy beszélgetést indítsunk egy baráttal vagy kedvesünkkel, hasonlóan a “Mi újság?” kérdéshez. Az üzenet küldője azt akarja tudni, hogy mit csinálsz éppen most. Emellett ellenőrizheti is, hogy szabad vagy-e beszélgetni vagy találkozni.

Lehet, hogy az WYD-t a kérdőjellel vagy anélkül látod. Mindenképpen kérdés az WYD. Az üzenet küldője választ vár.

Talán láthatsz még WAUD vagy WUD rövidítéseket is (amelyek ugyancsak “Mit csinálsz?” jelentést hordoznak), de ezek a rövidítések sokkal ritkábbak.

Amikor szöveges üzenetben küldöd az WYD-t, az ember általában egyszerűen próbálja tartani a dolgot, és úgy tenni, mintha nem fektetne túl sok energiát a pillanatba, bár valójában kapcsolatba lép.

Néha az WYD-t retorikusan használják szarkasztikus megjegyzésként. Ebben a helyzetben az rövidítést azonosító használja, aki bosszús vagy dühös. Az WYD szarkasztikusan fog megjelenni, az őrködő vagy bíráló megjegyzésük végén.

Példák:

mi az a wyd snapchat szöveges üzenetküldés és még több

“Újra kinyitottad az ajtót, WYD?!”

“Nem szavaztál az elnökválasztáson? WYD az életeddel??”

Mit jelent az WYD a közösségi médiában?

A közösségi médiában az WYD szintén azt jelenti, hogy “Mit csinálsz?” Az illető tudni szeretné, hogy mi a dolgod, és választ vár. Ez a jelentés minden közösségi médiaplatformon érvényes, beleértve a Snapchat-et, a WhatsApp-ot, a Facebook-ot, a Twitter-t, az Instagram-ot és a TikTok-ot is.

A társkereső alkalmazásokon az WYD néha azt jelenti, hogy “szexre hívásra” használják. Még mindig azt jelenti, hogy “Mit csinálsz?”, de az alapjelentése az, hogy “Szabad vagy találkozni?”

Hogyan használd az WYD-t?

Egy lazább beszélgetés kezdeményezése baráttal vagy kedvessel:

Ha szöveges üzenetben vagy közösségi médián keresztül szeretnél kapcsolatba lépni valakivel, és tudni akarod, hogy mi a dolga, az WYD egy nagyon könnyű módja annak, hogy ezt megtehesd. Tartsd észben, hogy az WYD nagyon informális, ezért nem szeretnéd e-mailben elküldeni a tanárodnak vagy a vezetődnek. Mondhatod például:

“Szia Stefan! Egy perc telt el. WYD?”

“WYD legjobb barátom?”

Kezdd a “WYD”-vel, mielőtt baráttal vagy kedvessel találkozót tervezel:

Ha az illetővel rögtön szeretnél találkozni, akkor ezt az utat válaszd. Így azonnal egyértelművé teszed, hogy találkozót tervezel az illetővel. Mondhatsz például:

“WYD? Szeretnél bowlingozni menni?”

“Szia, WYD ma? Találkozzunk ebédelni.”

Hogyan válaszolj az WYD-re?

Tudasd az illetővel, hogy éppen mit csinálsz. Általában az WYD egy szó szerinti kérdés, ezért ha a legjobb barátodról van szó, egyszerűen csak mondd meg, hogy mi a dolgod. Nem feltétlenül kell az igazat mondani, ha nem szereted az illetőt, vagy azt gondolod, hogy valamit akar. Ha valaki flörtöl veled, akkor próbálj viccesen válaszolni. Például:

Legjobb barátod: “Szia WYD most?” Te: “Csak zenét hallgatok és olvasok! És te?” Valaki, akit kerülsz: “WYD ma?” Te: “Szuper elfoglalt vagyok a házi feladattal. Majd beszélünk később.”

Valaki, akivel flörtölsz: “WYD?” Te: “Tudod, mit csinálok.”

Fogadd el vagy utasítsd el a meghívást, hogy találkozzatok. Ha az WYD-t találkozóra szóló meghívás követi, akkor válaszodban kifejezetten foglalkoznod kell az üzenettel. Például:

Ők: “WYD később? Menjünk a bevásárlóközpontba.” Te: “Oké! Egy óra múlva ott találkozunk.” Ők: “Szia, wyd, ma ebédelnél velünk?” Te: “Nem tudok ma, az egyetemi húgom hazajött, így együtt lógunk.”

Alternatív jelentések

World Youth Day. A World Youth Day évente megrendezett esemény a katolikus egyház által szervezett rendezvény. Elég valószínűtlen, hogy az üzenet küldője erre az eseményre utal, de sosem lehet tudni! Kérdezz rá, ha tisztázásra van szükség.

Jelenleg azt nézed: Mi az a WYD? Snapchat, szöveges üzenetküldés és még több.