10 Egyszerű Mód a MacBook képernyőképének elkészítéséhez

A MacBook-on való képernyőképek készítése egyszerű folyamat. A Mac alapértelmezett billentyűparancsaival egyszerűen készíthet többféle típusú képernyőképet, mint például az egész képernyős, egy kiválasztott részletes vagy akár egyetlen ablakot is. Ha a számítógépe macOS 10.14 (Mojave) vagy annál magasabb verziót futtat, akkor a Screenshot alkalmazás indításához is használhat egy billentyűparancsot, amely még több opciót kínál, például képernyőfelvételeket is. Ebben a cikkben átvezetjük az alapokat és néhány harmadik féltől származó képernyőkép-fogó alkalmazást is megemlítünk, amelyek elérhetők Mac-re.

Nyomja meg a ⇧ Shift + ⌘ Command + 3 billentyűkombinációt az egész képernyős képernyőkép elkészítéséhez, vagy ⇧ Shift + ⌘ Command + 4 billentyűkombinációt a kiválasztott részletes képernyőkép elkészítéséhez.

A macOS 10.14 (Mojave) és az azt követő verziókban használja a ⇧ Shift + ⌘ Command + 5 billentyűkombinációt a Screenshot alkalmazás indításához. Lehetősége van a képernyőképek készítésére és szerkesztésére is a Preview alkalmazásban.

Képernyőképek készítése MacBook-on

Egész képernyő képernyőkép készítése

Az egész képernyő képernyőkép elkészítéséhez használja a ⇧ Shift + ⌘ Command + 3 billentyűkombinációt. Ez a parancs gyorsan elkészíti a képernyőn látható összes tartalmat. Egy kamera hanghatás hallható, majd a képernyő jobb alsó sarkában rövid ideig megjelenik egy képernyőkép előnézete.

Amíg az előnézet látható, kattintson rá a szerkesztéshez.

Részletes képernyőkép készítése

A kijelző bizonyos részének képernyőkép elkészítéséhez használja a ⇧ Shift + ⌘ Command + 4 billentyűkombinációt. Az egérkurzor egy keresztjellel ellátott mutatóra változik. Kattintson és húzza az egeret a kijelölt rész kiválasztásához. Amikor elégedett a kiválasztással, engedje el az egeret vagy a trackpad gombját a képernyőkép elkészítéséhez.

A kiválasztást a kurzor húzásával is mozgathatja, ha lenyomva tartja a spacebillentyűt.

A képernyőkép elkészítése megszakítható az Esc billentyű megnyomásával.

A képernyő jobb alsó sarkában megjelenő előnézetre kattintva szerkesztheti a képernyőképet, mielőtt elmentené azt a munkaasztalán.

Ablak vagy menü képernyőkép készítése

10 egyszerű mód a macbook képernyőképének elkészítéséhez

Az ablak vagy menü képernyőkép elkészítéséhez használja a ⇧ Shift + ⌘ Command + 4 + Spacebillentyű billentyűkombinációt. Az egeret egy kameraikonra változtatja. Az ikont az ablak vagy a menü fölé mozgatva kék keret jelenik meg. Kattintson az ablakra vagy a menüre a képernyőkép elkészítéséhez.

Az ablak árnyékának kivételéhez nyomja le és tartsa lenyomva az ⌥ Option billentyűt a kattintás közben.

A képernyőkép elkészítése megszakítható az Esc billentyű megnyomásával.

Képernyőképek és képernyőfelvételek készítése MacBook-on

Képernyőkép eszköztár használata

A képernyőkép eszköztár használatához nyomja meg a ⇧ Shift + ⌘ Command + 5 billentyűkombinációt. Az eszköztár lehetővé teszi a képernyőfelvételek készítését is. Ez az opció csak akkor érhető el, ha MacBook-ja macOS 10.14 (Mojave) vagy újabb verziót futtat. A képernyőkép opcióinak teljes választékához nyomja meg a ⇧ Shift + ⌘ Command + 5 billentyűkombinációt. Ekkor egy kis szürke eszköztár jelenik meg a képernyő alján. Használja az eszköztár különböző gombjait a következők elvégzéséhez:

 • Az egész képernyő képernyőképének elkészítése
 • A kijelölt képernyőrészletek képernyőképének elkészítése
 • A kijelölt ablak vagy menü képernyőképének elkészítése
 • A teljes képernyő felvétele
 • A kijelölt képernyőrészlet felvétele

Használja a legördülő Opciók menüt a képernyőkép opcióinak testreszabásához (például állítsa be, hol mentse el a képernyőképeket, használjon időzítőt vagy emlékezzen az előző kiválasztására).

A kiválasztás befejezése után kattintson a Kép rögzítése gombra a képernyőkép mentéséhez.

Touch Bar képernyőképének elkészítése

A Touch Bar képernyőképének elkészítéséhez nyomja meg a ⇧ Shift + ⌘ Command + 6 billentyűkombinációt. Ez a parancs csak a Touch Bar-on látható tartalmat rögzíti. Ez az opció csak a Touch Bar-os MacBook Pro modellekre érhető el.

Képernyőképek másolása a vágólapra és a munkaasztal megtalálása

Képernyőképek másolása a vágólapra

A képernyőképek vágólapra másolásához nyomja le és tartsa lenyomva a Control billentyűt a képernyőkép elkészítése közben. Ez lehetővé teszi a képernyőkép beillesztését egy dokumentumba. Ha nem szeretné közvetlenül képfájlként menteni a képernyőképeit, használja bármelyik másik képernyőkép parancsot, majd nyomja le és tartsa lenyomva a Control billentyűt a képernyőkép elkészítésekor. Az így elkészült kép vágólapra kerül.

Ezután beillesztheti a képet egy dokumentumba, például egy szöveg- vagy képfájlba szövegszerkesztő vagy képszerkesztő alkalmazásban.

Képernyőképek megtalálása a munkaasztalon

A munkaasztal az alapértelmezett mentési hely a képernyőképeknek. Ha azonban MacBook-ja macOS Mojave vagy újabb verziót futtat, ezt módosíthatja a Screenshot alkalmazás Opciók menüjében. Az alkalmazás elindításához nyomja meg a ⇧ Shift + ⌘ Command + 5 billentyűkombinációt.

A képernyőképek vagy felvételek fájlnevei mindig a Screen Shot vagy Screen Recording szöveggel kezdődnek, majd az aktuális dátum következik.

A képernyőképek .PNG fájlként, míg a képernyőfelvételek .MOV fájlként kerülnek mentésre.

Billentyűparancsok testreszabása a Rendszerbeállításokban

Ha nem szereti az alapértelmezett billentyűparancsokat, módosíthatja őket. Ehhez nyissa meg az Apple menüt, majd válassza a Rendszerbeállításokat. A Rendszerbeállítások ablakban kattintson a Billentyűzet lehetőségre, majd az Ugrás a gyorsbillentyűkhöz fülre. Innen:

 • Válassza a Képernyőképek opciót a bal oldali menüből.
 • Kattintson a szerkeszteni kívánt képernyőkép opcióra.
 • Kattintson az aktuális billentyűkombinációra.

Képernyőképek szerkesztése közvetlenül a Preview alkalmazásban

A Preview alkalmazás lehetővé teszi, hogy képernyőképeket készítsen és szerkessen. Ehhez indítsa el a Preview alkalmazást, majd nyissa meg a Fájl menüt. Válassza a Képernyőkép készítése lehetőséget, majd válassza ki a kívánt képernyőkép típusát az almenüből (például Kijelölésből, Ablakból vagy Teljes képernyőről).

A képernyőkép elkészítése után az kéntelenül megnyílik egy névtelen képfájlként a Preview alkalmazásban. Itt átnevezheti a képet, szerkesztheti és mentheti vagy megoszthatja.

Próbáljon ki egy harmadik féltől származó képernyőfelvétel alkalmazást a további lehetőségekért

Több képernyőfelvétel alkalmazást is letölthet az App Store-ból. Néhány ilyen alkalmazás olyan lehetőségeket kínál, amelyeket nem kaphat a MacBook beépített képernyőfelvételi funkcióival. Például néhányuk lehetővé teszi, hogy egyszerre több csatlakoztatott eszköz képernyőjét is rögzíthesse, míg mások beépített fotó- vagy videószerkesztő eszközökkel rendelkeznek. Sok képernyőfelvétel alkalmazás ingyenesen elérhető. Néhány népszerű lehetőség közé tartozik:

 • iScreen Shooter, amely szöveg szkennelőt, kiemelőt és képernyőkép-annotációs eszközöket tartalmaz: https://apps.apple.com/us/app/iscreen-shoter-screenshot-app/id1596559494?mt=12
 • Snip My, egy képernyőfelvétel alkalmazás sok beépített szerkesztő és annotációs eszközzel: https://apps.apple.com/us/app/snip-my-screenshot-tool/id1584789396?mt=12
 • Record It, amely lehetővé teszi a képernyőfelvételek rögzítését hanggal: https://apps.apple.com/us/app/record-it-screen-recorder/id1339001002?mt=12

Jelenleg azt nézed: 10 Egyszerű Mód a MacBook képernyőképének elkészítéséhez