Mac-en képernyőkép készítése: Teljes útmutató

Ez az útmutató bemutatja, hogyan lehet képernyőképet készíteni Mac számítógépen. Számos könnyű módszer létezik képernyőképek készítésére! Megörökítheti az egész képernyőt, egy részét, vagy egy adott ablakot vagy menüt. A macOS Mojave és az azt követő verziókon a Screenshot alkalmazást használhatja ezekre a funkciókra. A macOS High Sierra és korábbi verziókon a Grab segédeszközt használhatja.
Fontos tudnivalók:

  • Nyomja meg a ⌘ Command+⇧ Shift+3 billentyűkombinációt az egész képernyő azonnali rögzítéséhez.
  • Nyomja meg a ⌘ Command+⇧ Shift+4 billentyűkombinációt csak egy részlet megörökítéséhez.
  • Nyomja meg a ⌘ Command+⇧ Shift+4, majd a spacebillentyűt egy ablak vagy menü megörökítéséhez.
  • Nyomja meg a ⌘ Command+⇧ Shift+5 billentyűkombinációt a beépített Screenshot alkalmazás megnyitásához a macOS Mojave és az azt követő verziókon.

Capture the Entire Screen

Először is, győződjön meg róla, hogy a képernyőn pontosan az látható, amit meg szeretne örökíteni a képernyőképen. Győződjön meg arról, hogy az összes releváns ablak látható.

Steps

macen képernyőkép készítése teljes útmutató

1. Nyomja meg a ⌘ Command+⇧ Shift+3 billentyűkombinációt. Ez a billentyűkombináció képernyőképet készít mindarról, ami a képernyőn látható. Ha a hang be van kapcsolva, a számítógép rövid fényképezőgép zárhangot hallat.

2. Keresse meg a képernyőképet az asztalán. Ez egy .png fájl lesz, amelyet “Screen Shot” néven jelölnek, és dátum és idő szerint vannak címkézve.

A korábbi OS X verziók “Picture #” néven mentik el a képernyőképet, például ha az ötödik képernyőképet látja az asztalán, akkor “Picture 5” lesz a neve.

Using the Screenshot

Ha elkészült a képernyőkép, akkor már használható, amint azt szükség van rá. Csatolhatja őket egy e-mailhez, feltöltheti az internetre, vagy akár egyenesen áthúzhatja őket egy alkalmazásba, például egy szövegszerkesztőbe.

Képernyőkép készítése részleges képernyőről

Nyomja meg a ⌘ Command+⇧ Shift+4 billentyűkombinációt. Az egérmutató keresztformájú célkeresztet vesz fel.

Lépések

1. Kattintson az egérrel, majd húzza a kurzort azon a területen, amelyről képernyőképet szeretne készíteni. A kurzor helyére egy szürke téglalap jelenik meg. Ha szüksége van ablakok módosítására, nyomja meg az Escape billentyűt a rendes kurzorra való visszatéréshez képernyőkép nélkül.

2. Engedje el az egérgombot. Ha a számítógép hangja be van kapcsolva, akkor hallani fog egy rövid fényképezőgép zárhangot, ami jelzi, hogy elkészült a képernyőképe.

3. Keresse meg a képernyőképet az asztalán. Ez egy .png fájl lesz, amelyet “Screen Shot” néven jelölnek, és dátum és idő szerint vannak címkézve.

A korábbi OS X verziók “Picture #” néven mentik el a képernyőképet, például ha az ötödik képernyőképet látja az asztalán, akkor “Picture 5” lesz a neve.

Ha elkészült a képernyőkép, akkor már használható, amint azt szükség van rá. Csatolhatja őket egy e-mailhez, feltöltheti az internetre, vagy akár egyenesen áthúzhatja őket egy alkalmazásba, például egy szövegszerkesztőbe.

Ablak képernyőképének készítése

Nyomja meg a ⌘ Command+⇧ Shift+4 billentyűkombinációt, majd nyomja meg a spacebillentyűt. Az egérmutató kamera ikonra vált.

1. Vigye az egérkurzort az ablakra, amelyről képernyőképet szeretne készíteni. A kamera mozgása közben az ablakok kék színű kiemelést kapnak. Használhat billentyűkombinációkat, például a ⌘ Command+Tab ↹ -t a váltáshoz az ablakok között ebben a módban.

2. Kattintson az ablakra. A kiválasztott ablak képe alapértelmezés szerint az asztalon lesz elmentve, mint az összes másik képernyőkép módszernél.

3. Keresse meg a képernyőképet az asztalán. Ez egy .png fájl lesz, amelyet “Screen Shot” néven jelölnek, és dátum és idő szerint vannak címkézve.

Képernyőkép felhasználása

Ha elkészült a képernyőkép, akkor már használható, amint azt szükség van rá. Csatolhatja őket egy e-mailhez, feltöltheti az internetre, vagy akár egyenesen áthúzhatja őket egy alkalmazásba, például egy szövegszerkesztőbe.

Ha befejezte a képernyőképek készítését, nézze meg, hogyan törölheti a cookie-kat a Mac számítógépén.

Képernyőkép mentése a vágólapra

Nyomja meg a ⌘ Command+Control+⇧ Shift+3 billentyűkombinációt. Ez a módszer ugyanúgy működik, mint az előző módszer, kivéve azt, hogy a képernyőkép nem hoz létre azonnal fájlt. Ehelyett a kép a vágólapra mentődik el, amely egy ideiglenes tároló terület, ahol a számítógép tárolja az általad másolt szövegeket.

Ezzel a módszerrel részletes képernyőképet is készíthet úgy, hogy megnyomja a ⌘ Command+Control+⇧ Shift+4 billentyűkombinációt, majd az egér segítségével kijelöli a képernyő részét.

Használja a ⌘ Command+V billentyűkombinációt a kép beillesztéséhez. A képernyőkép közvetlenül beilleszthető bármelyik kompatibilis alkalmazásba, például a Word dokumentumba, egy képszerkesztő programba vagy számos e-mail szolgáltatásba.

Az alkalmazás menüsorában az Szerkesztés > Beillesztés lehetőséget is használhatja.

Nézze meg, hogyan tekintheti meg a webböngésző előzményeit a Mac számítógépén.

Jelenleg azt nézed: Mac-en képernyőkép készítése: Teljes útmutató

A Screenshot alkalmazás használata (Mojave és újabb verziók)

Nyomja meg a ⌘ Command+⇧ Shift+5 billentyűkombinációt. Ez megnyitja a beépített Screenshot alkalmazást a Mac számítógépen. Egy kis szürke menü jelenik meg, amelyben a képernyőkép eszközök találhatóak. Ez az alkalmazás képernyőképet készíthet az egész képernyőről, a képernyő egy részéről és az egyes ablakokról. Azt is kiválaszthatja, hogy milyen időzítőt állítson be és bevonja-e az egérmutatót. Az alkalmazás lehetővé teszi a képernyő felvételét is.

Válasszon eszközt. Kattintson az eszközre, amelyet szeretne használni a képernyőkép készítéséhez. Az alábbi lehetőségek közül választhat:

  • A teljes képernyő képernyőkép készítése
  • Ablak képernyőkép készítése
  • A képernyő egy részének képernyőkép készítése
  • A teljes képernyő felvétele
  • A képernyő egy részének felvétele

Kattintson az Opciók lehetőségre. Itt beállíthatja az időzítőt, megjelenítheti az egérmutatót a képernyőképen, és megadhatja, hogy hova szeretné menteni a képernyőképet.

Kattintson a Készítés lehetőségre. Ez elkészíti a teljes képernyő vagy a kiválasztott képernyő részét.

Az ablak képernyőkép készítéséhez kattintson az ablakra az ablak eszköz használata közben.

A Grab segédprogram használata (High Sierra és korábbi verziók)

Menjen az Alkalmazások > Segédprogramok > Grab helyre. Ez megnyitja a Grab segédprogram alkalmazást. A képernyő bal felső sarkában látható menük megjelennek, de ablakok nem jelennek meg.

Ezt az eszközt későbbi macOS verziókban a Screenshot alkalmazás váltotta fel.

Kattintson a Képernyőkép menüre és válassza az egyik négy opciót.

A teljes képernyő képernyőkép készítéséhez kattintson a Képernyőre. Megjelenik egy ablak, amely tájékoztat arról, hogy hol kell kattintania és arról is, hogy az ablak nem jelenik meg a képen.

A képernyő egy részének képernyőkép készítéséhez kattintson a Kijelölés lehetőségre. Megjelenik egy ablak, amely útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy húzza a kurzort a képernyőrész fölött, amelyet szeretne rögzíteni.

Az adott ablak képernyőképének készítéséhez válassza az Ablak lehetőséget. Ezután kattintson az ablakra, amelyet szeretne lefényképezni.

Amikor megnyílik az új ablak, válassza a Mentés lehetőséget. Választhatja a Mentés másként lehetőséget is, ha más nevet szeretne adni a fájlnak, vagy ha áthelyezné egy megfelelőbb helyre, de jegyezze meg, hogy csak .tiff fájként menthető el. A fájlt nem menti el automatikusan.