Lelki Kapcsolatok Teljes Útmutatója

Érzi, hogy lelki kapcsolatban áll valakivel az életében? Itt vagyunk, hogy elmagyarázzuk, mi a lelki kötelék és hogyan tudja, ha Önnek is van ilyen. Megvizsgáljuk, hogyan alakulnak ki, felsoroljuk az előnyöket és hátrányokat, és segítünk megszakítani a lelki köteléket, ha ezt szeretné. Olvassa el teljes útmutatónkat a lelki kötelékekről.

Mi az a lelki kötelék?

A lelki kötelék egy spirituális kapcsolat két ember között. Ez egy intenzív kapcsolódás, ami fizikailag, mentálisan és spirituálisan összeköti őket. Elképzelhetjük úgy, mint egy fizikai köteléket, ami összekapcsol két embert. Az életed során több lelki köteléked is lehet.

A lelki kötelékek egyoldalúak is lehetnek, ha az az ember, akivel mélyen összekapcsolódsz, nem viszonozza az érzéseidet.

A lelki kötelék jelei

Gyakran gondolsz rájuk

Hiába próbálod, nem tudod kiverni a fejedből az illetőt? Ez egy lelki kötelék jele lehet, még akkor is, ha nem vagy elkötelezett kapcsolatban.

Álmodban is gyakran felbukkanhatnak.

Erős kötődést érzel irántuk

A lelki kötelék egyik jele a mély kapcsolódás és kötődés érzése. Ha lelki kötelék van közted és valaki között, akkor még azt is érezheted, hogy össze vagytok rendelve.

Empatikus kapcsolatot érzel velük

lelki kapcsolatok teljes útmutatója

Ha igazán összhangban vagy valaki érzéseivel és érzelmével, és a hangulatod a másik hangulatával váltakozik, akkor valószínűleg lelki köteléked van vele. Még akkor is fizikai fájdalmat érezhetsz, amikor ő fájdalmat érez.

Erősen reagálsz rájuk

Az érzéseid mindig fokozottak a másik személy körül? Az erős reakció a nevükre, a gondolataikra vagy az említésükre szintén a lelki kötelék tünete.

Időt szeretnél velük tölteni és jobban megismerni őket

Ha mindenről tudni szeretnél egy személyről, és azt kívánod, hogy mindig együtt legyetek, akkor valószínűleg lelki kötelék van közöttetek.

Ismerősnek tűnnek számodra

Ismered azokat az embereket, akiket úgy érzel, hogy örökké ismertél, miután csak találkoztál velük? Ez egy lelki kötelék jele.

Életed egy fontos időszakában jelennek

Hogyan alakulnak ki a lelki kötelékek?

A lelki kötelékek közeli, intenzív kapcsolatok révén jönnek létre. Amikor két ember testben, lélekben és szellemben összekapcsolódik, létrejön egy lelki kötelék. Fogadalmak, ígéretek és kötelezettségvállalások is létrehozhatnak lelki köteléket két ember között.

A lelki kötelékek lehetnek fizikaiak, érzelmiak, spirituálisak vagy társaságiak. Életed során 4 fajta lelki köteléket tapasztalhatsz. Egyesek romantikusak, mások plátóiak, bár a fizikai lelki kötelékek a romantikus partnerek között a leggyakoribbak.

Fizikai lelki kötelékek

A fizikai lelki kötelékek a szexuális együttlét során alakulnak ki. Amikor szexuális aktus során oxitocin, az úgynevezett “kötődési hormon” szabadul fel a testedben, ami összeköt téged a partnereddel.

Érzelmi lelki kötelékek

Az érzelmi lelki kötelékek közös érzések, például a szerelem révén jönnek létre két ember között. Ezek a kapcsolatok plátóiak is lehetnek. Akkor is kialakulhatnak, ha valakivel közös, erős érzelmi élményben osztozol.

Spirituális lelki kötelékek

A spirituális lelki kötelékek akkor alakulnak ki, amikor valakivel magasabb szinten kapcsolódsz össze és spirituális intimitást tapasztalsz.

Társasági lelki kötelékek

A társasági lelki kötelékek gyakoribbak a kortársak, barátok és munkatársak között. Akkor jönnek létre, amikor szoros kapcsolatokat alakítasz ki közösségedben élő emberekkel.

A lelki kötelékek előnyei és hátrányai

Az egészséges lelki kötelékek a legjobbat hozzák ki mindkét félből. Egy egészséges lelki kötelékű kapcsolatban mindkét partner magabiztosnak és erősnek érzi magát. Bátorítjátok egymást, hogy a legjobbak lehessetek, és támogatjátok, szeretitek és tisztelitek egymást.

Hogyan szakítsunk le egy lelki köteléket

1. Ismerd el a lelki köteléket

Kezdd azzal, hogy objektíven vizsgáld meg a jelenlegi vagy korábbi kapcsolatodat. Legyen tudatában annak a lelki köteléknek, amely egy másik személlyel fennáll.

Különösen fontos megszakítani a lelki köteléket azokkal, akikkel negatív kapcsolatban vagy egészségtelen kapcsolatban vagy.

2. Szabadulj meg a másik személy anyagi tárgyaitól

A fizikai tárgyak energiát hordozhatnak, és a lelki kötelék fenntartását segíthetik. Vidd vissza a másik személyhez tartozó dolgokat. Majd gyűjtsd össze a képeket, emléktárgyakat vagy egyéb tárgyakat, amelyek emlékeztetnek rá, és dobd ki őket.

Töröld őket az összes közösségi média fiókodból is.

3. Fejezd ki az érzéseidet egy naplóban

Írd le gondolataidat és tapasztalataidat a másik személlyel kapcsolatban. Ez nagyszerű módja annak, hogy kiadjd magadból a kapcsolattal kapcsolatos érzéseidet, és segít a továbblépésben.

Az írás után olvasd fel hangosan magadnak.

Sokszor dühös és frusztrált vagy, mert úgy érzed, nem hallgattak meg, nem értékeltek vagy nem tiszteltek téged.

Azt gondolod, hogy ezen túl tudsz lépni, ha kifejezed magad, aktívan hallgatsz, megérted és megerősíted magadat.

4. Írj levelet a másik személynek

Alternatív megoldásként írj a másik személynek egy levelet, amelyben kifejezed az összes érzésedet. Ne küldd el nekik – inkább égesd el (biztonságosan!) a levelet, hogy felszabadítsd magad a lelki kötelékből.

Bocsáss meg magadnak és a másik személynek

Mindannyian követünk el hibákat a kapcsolatokban. Bocsásd meg a másik személyt, amiért megbántott téged, és bocsásd meg magadnak is azt a szerepet, amelyet a lelki kötelék kialakításában játszottál.

Dönts a lelki kötelék megszakításáról

Állítsd be a szándékot, hogy megszakítsd a lelki köteléket és elengedd a másik személyt az életedből. Képzeld el, ahogy elvágod a köteléket közted és közte.

Szóban mondj le minden fogadalomról, amelyet nekik tettél. Például mondhatod: “Visszavonom a Robin-nal kötött minden egyezségemet. Elengedem őket az életemből, és elvágom a köteléket, amely összeköt minket.”

Fordulj terapeutához, ha szükséged van támogatásra

Nagyon nehéz lehet megbirkózni a szakításokkal és a toxikus kapcsolatok következményeivel. A lelki kötelékek megszakításában, a helyzet kezelésében és a továbblépésben segítséget kérhetsz egy szakembertől.

Imádkozz, ha vallásos ember vagy

Ha istentelen lelki köteléket akarsz megszakítani, térj meg a bűneidért, és mondj le a kötelékről, amely összeköt téged és a másik személyt. Imádkozz a gyógyulásért és köszönd meg Istennek, hogy megtisztít téged.

Íme, egy ima, amelyet használhatsz:

“Uram, Jézus, bűnös vagyok a szexuális bűnben és az istentelen lelki kötelékek létrehozásában. Bevallom bűnömet Neked és kérem, hogy bocsáss meg nekem és tisztíts meg engem. Szabadíts meg engem ezektől az istentelen lelki kötelékektől, ahogy minden egyeset a Te Neved erejében visszautasítok. Mostantól kezdve életemet és testemet teljes mértékben Neked szentelem. Tedd engem azzá, amivé teremtettél. A Te Nevedben imádkozom és hit által elfogadom. Ámen.”

Jelenleg azt nézed: Lelki Kapcsolatok Teljes Útmutatója