Jobb kéz viszketése: Mit jelent?

Azt észlelted, hogy hirtelen viszketni kezd a jobb kezed, és furcsa érzésed van, hogy valami történni fog – mit jelenthet mindez? Bár nincs tudományos bizonyíték rá, a babona szerint ez jó előjel lehet gazdagságra és szerencsére. Összeállítottunk egy hasznos útmutatót arról, hogy az egyes kultúrákban mit jelent az viszkető jobb kéz, valamint arról, mit tegyél, amikor érzed ezt a jellegzetes bizsergést. Olvass tovább, hogy értelmezd a viszketést, és megtanuljad, hogyan vakarhatod meg!

Általános viszkető jobb kéz jelentések

Pénzügyi jelentőség

A viszkető jobb kéz azt jelentheti, hogy hamarosan váratlan pénzügyi bevételre számíthatsz. Sok kultúrában a viszkető jobb tenyér gazdagság jó előjelének számít. Ez azt jelenti, hogy valaki hamarosan fizetni fog neked, vagy pénzügyi löketet kapsz, mint például egy béremelés vagy egy új álláslehetőség. Ha viszkető jobb kézzel találkozol, akkor vedd ezt a jelzést arra, hogy vásárolj egy lottószelvényt, adj el valamit, vagy fektesd be a pénzedet – a jutalom jó lesz!

Veszteségi jelentőség

A viszkető bal kéz azt jelentheti, hogy hamarosan pénzt veszítesz vagy sok pénzt kell fizetned ki. Vannak olyan kultúrák, ahol a viszkető jobb kéz rossz pénzügyi szerencsét jelent. Ez azt jelenti, hogy hamarosan nagy összeget kell kifizetned, vagy rossz pénzügyi döntést hozol. Légy óvatos a szerencsejátékkal, az eladással vagy a pénzed frivol célokra fordításával.

Egyéb kultúrákban

Az itchy right hand jelentése eltérő lehet különböző kultúrákban. Keleti kultúrákban például a nem határozza meg, melyik kéznek van szerencséje. A hindu hagyomány szerint a viszkető jobb tenyér a férfiak számára jó pénzügyi előjel, de rossz a nők számára. Fordítva is igaz – a viszkető bal tenyér jó jel a nőknek, de rossz a férfiak számára. Ez a stipuláció magyarázhatja, hogy miért hisznek néhány kultúrában abban, hogy a jobb kéz szerencsés, míg mások úgy gondolják, hogy az szerencsétlen.

Intuíció szerepe

Ha nem vagy biztos abban, melyik kéz a szerencsés számodra, használd az intuíciódat és a tapasztalataidat a döntés meghozatalához – nincs helyes vagy helytelen válasz.

Tippek

Szerencsejáték

Ha szerencsejátékot játszol, akkor egy darab

jobb kéz viszketése mit jelent

Egyéb lehetséges jelentések

Új ismerős

Ha a jobb kezed viszket, az azt jelentheti, hogy hamarosan találkozol valakivel új emberként. A kapcsolatod az új személlyel nem mindig tiszta, de általában baráttá vagy szeretővé válnak. Más értelmezések szerint a viszkető jobb kéz azt jelenti, hogy hamarosan kezet fogsz egy idegen személlyel. Ez valószínűleg azért van, mert a jobb kezet hagyományosan a kézfogásra és más üdvözlésekre használják.

Régi barát vagy ismerős

A viszkető jobb kéz azt is jelentheti, hogy hosszú idő után újra találkozol egy régi baráttal vagy ismerőssel.

Döntés meghozatala

A viszkető jobb kéz azt is jelentheti, hogy eljött az idő, hogy nehéz döntést hozz. A jobb kéz a határozottsággal és az akcióval kapcsolatos, így a viszketés itt azt jelzi, hogy itt az ideje, hogy néhány nehéz választást tegyél boldogságod és sikered érdekében. Gondolkodtál már azon, hogy felmondasz a munkahelyeden, elkezdesz egy kapcsolatot, vagy költözöl? Ha elhalasztottad a választást, most az ideje, hogy válassz egy cselekvési irányt.

Hasznos tippek

A viszkető jobb kéz azt is jelentheti, hogy bizonytalan vagy a döntésedben, de ne aggódj, mert ez lehet az utolsó lökés a helyes döntés felé. Bátran tedd meg a következő lépést!

Mit kell tennem, ha viszket a jobb kezem?

Próbáld meg ellenállni a viszketésnek, hogy növeld a szerencséd! Ha muszáj megnyugtatni a viszketést, akkor inkább használj fa darabot a tenyeredhez. Az ősi kelták és mások azt hitték, hogy a fa dörzsölése, karcolása vagy ütögetése a negatív szellemek elűzésére szolgál a jó szerencséért (innét származik a “Kopogj faanyagra!” kifejezés).

Ha úgy érzed, hogy a jobb kezed az átok keze, akkor vakard a viszketést. Ebben az esetben megakadályozza a rossz szerencsét.

Magyarországon a hiedelem szerint fogd meg a hajadat az itchy hand-del. Az a mennyiségű haj, amennyit megragadsz, azt jelzi, hogy mennyi szerencsét vagy gazdagságot fogsz kapni.

Van olyan, aki azt mondja, hogy zárd be a viszkető kezedet, majd tedd a zsebedbe, hogy megkapd a jó szerencsét. Mások azt mondják, hogy köpj az itchy hand-edre.

Mit tegyek, ha mindkét kezem viszket?

Ha mindkét tenyered viszket, az azt jelenti, hogy a spirituális energiád kiegyensúlyozott vagy túlzottan aktív. Néhány értelmezés szerint a dupla viszketés azt jelzi, hogy az életed bejövő és kimenő energiái egyensúlyban vannak – ugyanannyit kapsz és adtál a világnak. Mások szerint azonban azt jelenti, hogy a spirituális energiáid nyugtalanabbak, mint általában.

Gondolkozz el körülményeidről, hogy megtaláld az egyensúlyhiány forrását.

Ha a pénz jár az eszedben, akkor a dupla viszketés azt jelenti, hogy gazdag leszel!

Spirituálisan nagyon ritka, hogy mindkét tenyér egyszerre viszket.

Jelenleg azt nézed: Jobb kéz viszketése: Mit jelent?