Hogyan rajzoljunk anélkül, hogy órákat vennénk?

Rajzolni egy kellemes művészeti készség, amely remek hobbi lehet. Amikor először kezded, a rajzaid minősége nagy kihívást jelenthet. Talán azt gondolod, hogy profi órákra van szükséged ahhoz, hogy valami jót alkoss, de ez nem igaz. Egyszerűen csak a szórakozás kedvéért rajzolva spórolhatsz pénzt és javíthatod a készségeidet. Ahhoz hogy órák nélkül tudj rajzolni, rövid vonalakkal vázolj, árnyékolj, alakokból rajzold meg a figurákat, és minél többet gyakorolj.

Kezdés

Válassz egy tárgyat, amit látsz. Ha lehet, olyat, aminek valami értéke van számodra, például kedvenc virágod vagy kutyád. Valószínűleg könnyebb lesz először egy referenciáról rajzolnod, mint képzeletből, ezért az, amit szeretsz, segít a fókuszálásban.

Amikor elkezded, nem szükséges speciális művészeti eszközöket használnod. Bármilyen toll, ceruza vagy papír megfelelő.

hogyan rajzoljunk anélkül hogy órákat vennénk

Rövid vonalak

Rajzolj rövid vonalakat. Lágyan nyomd a ceruzát a papírra. Koncentrálj arra a vonalra, amit rajzolsz, elfelejtve, hogy mi a tárgy. Ne gondolj a kutyádra. Helyette kezdd az alaprajzzal. A kutya széle egy vonal a kutya és a környezet között. Rövid lökésekkel húzd meg a vonaladat.

Minél rövidebb vonalakkal dolgozol, annál stabilabbá válik a rajzod.

Ne értékeld kritikusan a munkádat. Rajzolj gyorsan és finomítsd a vonaladat.

Részletek kitöltése

Amint megvan a tárgy alaprajza, kezdd el a belső részek rajzolását. Keresd meg azonosító jellegzetességeit a tárgynak, olyan jeleket, mint egy karcolás a bögrében vagy egy tincs haj a kutyán, ami segít abban, hogy hol kell az összekapcsolódó vonalakat elhelyezned.

Árnyékolás

Az árnyékolás kicsit nehezebb, de mélységet és fényt ad a rajzodnak. Figyeld meg, hogy melyik irányból világít a nap a tárgyra. Kezdd egy tiszta, éles ceruzával, és készíts egyenletes jelzéseket a részben sötét területeken. Amint az ólomhegy elkopik, haladj a sötét területek felé. Nyomd erősebben, hogy sötétebb jelzéseket hagyj.

Ezt gyakorolhatod az árnyékoló csíkkal. Kezdd az egyik végén a papírt. Mozgasd a ceruzát ide-oda, ahogy átlépsz a papíron.

Jelenleg azt nézed: Hogyan rajzoljunk anélkül, hogy órákat vennénk?

Tárgyak rajzolása alakzatokból

Alakzatok gyakorlása

Az alakzatok másolása csak korlátozottan segít a rajzolásban. Ha az alakzatokat elsajátítja, akkor képes lesz elképzelni és lerajzolni a tárgyakat a fantáziájából és javítani a perspektíváját minden rajzának. Kezdd a 3D alakzatok rajzolásával. Például, ha egy kört rajzolsz átmenő vonallal, akkor gömböket kapsz különböző perspektívákból attól függően, hogy hova helyezed a vonalat.

Alakzatok összekapcsolása tárgyakká

Kapcsold össze az alakzatokat a tárgyak körvonalává alakításához. Először egyszerű vagy képzeletbeli tárgyakkal kezdd. Például egy sor téglalapból és hengerből készíthetsz asztalt, vagy sorozat kör alakú alakzatokból kígyót. Ha elképzeled azokat az alakzatokat, amelyekből a tárgy áll, akkor kreatív módon tudod lerajzolni őket, anélkül hogy modellt kellene követned.

Tárgyak megfigyelése

Töltődj fel időnként azzal, hogy megfigyeled a tárgyakat és rájössz, hogy hogyan tudod őket beleilleszteni a formáidba.

Hivatkozási lap készítése

Alakítsd ki az alakzatokat, hogy tárgyakat formáljanak. Ahogy haladsz, töröld és finomítsd a vonalakat, hogy a tárgy formát öltsön. Miután elkészültél, próbáld ki a tárgyat különböző szögből rajzolni. Például egy négyzetes orr, kör alakú arc és háromszög alakú fülek oldalnézetben lovat formálhatnak, de sok más perspektíva is lehetséges.

Ezekre az vázlataidra hivatkozva javíthatod más rajzaidat.

Tárgy újrarajzolása

Egy másik alkalmazás során, miután kijavítottad az esetleges hibákat a hivatkozási lapodon, újrarajzolhatod a tárgyat. Először használhatod a hivatkozási lapodat, majd az alakzatokat felhasználva hozz létre egy alap

<h2>Rajzolás tanulása</h2>

Tanulmányozd a rajzolási technikákat

Keresd meg a helyi könyvtárban a különböző rajzolási stílusokról szóló könyveket a valóságtól a japán manga stílusig. Ezeket vásárolhatod is kiskereskedelmi boltokban. Keress a YouTube-on vagy a How to Draw It vagy Drawspace nevű művészeti weboldalakon ingyenes ötleteket és bemutatókat.

Az anatómiai könyvek is lehetőséget nyújtanak a valósághű rajzok tanulására. Rajzolj vázakat és izomdiagramokat.

Gyakorolj több eszközzel

Általában jobb, ha egy eszközzel, például ceruzával és papírral rajzolsz, amíg bele nem jössz. Azonban, ha elkezded, akkor olyan alternatívákat is találhatsz, amelyek jobban tetszenek neked, és megteremtik a saját stílusodat, például színes ceruzák vagy szenes ceruza. Emellett a ceruzák számos változatban kaphatóak, amelyek segíthetik a árnyékolásodat.

A ceruzák esetében az HB (#2) a szabványos. Az H tartományú ceruzák kemények és puha vonalakat eredményeznek. A B tartományú ceruzák puhábbak és sötétebb vonalakat eredményeznek.

A ceruzák HB-9-ig terjednek. Az H ceruzák esetében a 9 a maximális keménységi fokozat. A B ceruzák esetében a 9 a maximális puhasági fokozat.

A vinil és gumikesztyűs radírok kedvesebbek a papírra, mint a gumikesztyűk, de nem húzzák el a színt. A gyújtható radírok formázhatók, hogy eltávolítsák az egyedi részleteket.

Képzeld el, hogyan rajzolnád meg a tárgyakat

Amikor nem rajzolsz, figyeld meg, mi van körülötted. Képzeld el, hogy ezt a jelenetet ceruzarajzzá alakítanád át. Képzeld el, hogy árnyékot festesz valakinek a szeme körül, és felvázolod az írist és a pupillát, például. Ez a képzelőerő az, amelynek segítségével bepillantást nyerhetsz abba, hogyan tudod elkészíteni a vonalaidat és komponálni a stílusodat.