Hogyan készítsünk piros színt

A piros egy alapszín, így semmilyen közegben nem lehet tiszta pirosat létrehozni. Azonban különböző árnyalatokat és színeket lehet létrehozni a tiszta piros más színekkel való kombinálásával.

Színelmélet megértése

Az alapszín piros megértése

hogyan készítsünk piros színt

A piros egy alapszín, így nem lehet más színek keverésével előállítani.

Az alapszínek olyan színek, amelyek önmagukban léteznek, és nem tartalmaznak más színek nyomait. A piros mellett a másik két alapszín a kék és a sárga.

Piros árnyalatainak létrehozása

Bár a tiszta pirosat nem lehet létrehozni, más árnyalatokat és színeket lehet létrehozni a tiszta piros más színekkel való keverésével.

A piros árnyalatainak megváltoztatásához más színek hozzáadásával lehet változtatni a színárnyalatot. A pirosat kombinálhatja a legtöbb alap- és másodlagos színnel, és minden kombináció más eredményt ad.

Színárnyalat változása más színekkel való keveréssel

A pirosat más alapszínekkel kombinálva csak kis mennyiségben szabad hozzáadni a másik színt, hogy a piros ne változzon teljesen más színre. Egy kis mennyiségű sárga például narancspiros árnyalatot hozhat létre, de túl sok sárga narancssárga színt eredményez. Kis mennyiségű kék pedig lila-piros árnyalatot hozhat létre, de ha túl sokat adunk hozzá, akkor lila színt kapunk.

Másodlagos színekkel való keverés

Az árnyalat változtatásának másik módja a piros keverése a másodlagos színekkel. A narancspiros másodlagos színt a piros keverésével sárgával lehet létrehozni, de az arányt egyenlő vagy kisebb részben kell tartani ahhoz, hogy az árnyalat ne váljon többé narancsos, mint piros. Hasonlóképpen, a lila-piros másodlagos színt a piros és a lila egyenlő vagy kisebb részű keverésével lehet létrehozni.

Az utolsó másodlagos szín, a zöld, csak kis mennyiségben keverhető a pirossal, mivel a két szín egymás komplementerei, vagyis a színkör egymás szembeni oldalán találhatók. Ha a piroshoz zöldet adunk, a pirosnak a barnásság

Piros festékek keverése

Festékek előkészítése

Ha festeni szeretne, valószínűleg többféle piros árnyalatra lesz szüksége. A legtöbb árnyalatot létre lehet hozni a tiszta piros más színekkel való keverésével.

Minimumként a következő festékekre lesz szüksége: piros, sárga, kék, narancssárga, lila, zöld, fekete és fehér festékre. Próbálja meg olyan festékeket választani, amelyek mindegyike minél közelebb van a tiszta színárnyalathoz.

Tiszta piros vizsgálata

Próbálja ki a tiszta pirosat. Nyomjon ki egy kis pötty piros festéket a palettára. Használjon ecsetet, hogy vigyen fel egy ecsetvonást a festékből a közepére helyezett szemét papírra.

Nézze meg alaposan a piros csíkot. Ez az eredeti minta, és összehasonlíthatja más piros árnyalatokkal, amelyeket a folyamat többi részében kever.

Tiszta piros keverése más alapszínekkel

Nyomjon ki további két pötty piros festéket a palettára. Adjunk hozzá kis mennyiségű sárgát az egyik ponthoz, és kis mennyiségű kék festéket a másikhoz.

Mindkét festék hozzáadásakor kezdje kis mennyiséggel, és addig keverje, amíg nincsenek csíkok. Ha túl sokat ad hozzá bármelyik színből, az túlságosan megváltoztathatja a pirosat, és más árnyalatot hozhat létre.

Más színekkel való keverés

Festsen egy vonalat a narancspiros (sárga hozzáadásával készült) az eredeti piros csík egyik oldalán. Festsen egy vonalat a lila-piros (kékes készítéssel) a másik oldalán az eredeti piros csík. Összehasonlíthatja a különböző árnyalatokat.

Piros keverése narancspirossal, lila-piros árnyalattal

Narancspirossal és lila-piros árnyalat keverése

Kezdjük két friss pötty piros festékkel. Adjunk hozzá narancspiros festéket az egyikhez, és lila-pirosat a másikhoz.

Képesnek kell lennie arra, hogy az két színt egyenlő arányban keverje össze, és továbbra is piros árnyalatot kapjon. Azonban ha kevesebb másodlagos színt használ (narancssárga vagy lila), akkor a piros elem erősebb lesz.

Új árnyalatok kipróbálása

Fessen egy vonalat az új narancspiros mellé az előző narancspirossal. Fessen egy vonalat az új lila-piros mellé az előző lila-piros árnyalat mellett. Összehasonlíthatja az új árnyalatokat az eredeti piros mintával és az általuk kevert más árnyalatokkal.

Piros és zöld keverése

Nyomjon ki friss piros festéket a palettára, és keverjen hozzá nagyon kis mennyiségű zöldet. A pirosnak vöröses-barna árnyalatot kell kapnia.

A legjobb, ha kis pontokkal kezdünk a zöldből. Ha szükséges, fokozatosan hozzáadhatunk több zöldet kis mennyiségekben, hogy tovább változtassuk az árnyalatot. Túl sok zöld hozzáadása azonban barna vagy szürke-barna színt eredményez.

Új színárnyalatok kipróbálása

Fessünk egy csíkot az új színből a papírra, valahol az eredeti piros minta közelében. Összehasonlíthatja az új színt az eredeti piros mintával és más árnyalatokkal.

Jelenleg azt nézed: Hogyan készítsünk piros színt

Tónus változtatása

Világosabb és sötétebb árnyalatok készítése

Adjunk hozzá egy kis fehér festéket a friss piros festékhez, és egy kis fekete festéket egy másik friss piros pöttyhöz. Alaposan keverjük össze.

Új színek kipróbálása

Fessünk egy sötétebb piros csíkot az eredeti piros-barnás minta mellett, majd hasonlítsuk össze őket. Mindk

Piros habkrém készítése

A habkrém előkészítése

A világos vagy mélypiros habkrém készítése nehéz lehet, de az idő múlásával az íze és a színe elmélyülhet. Legjobb, ha 24-72 órával a használat előtt készíti el a habkrémet, hogy a szín beálljon.

Ez különösen fontos, ha tiszta piros habkrémet szeretne készíteni csak piros ételszínezékkel, de ugyanez az eljárás alkalmazható a piros árnyalatoknál is, ha nem olyan mély színűek, mint szeretné.

Ízvizsgálatok

Időnként kóstolja meg a habkrémet. Ha sötét vagy világos piros árnyalatokat szeretne készíteni, az ételszínezék mennyisége keserű ízt okozhat a habkrémben.

Az ízvizsgálat lehetővé teszi az ízváltozás figyelemmel kísérését és megakadályozza a túl sok keserűség kialakulását. Ha azonban a habkrém keserűvé válik, akkor általában javítható az íze, ha több ízesítőt adunk hozzá.

Piros ételszínezék hozzáadása a habkrémhez

Helyezze a fehér habkrémet egy nem reaktív tálba. Adjon hozzá piros ételszínezéket kis adagokban, jól összekeverve az egyes adagok után, és folytassa, amíg egy élénk piros árnyalatot nem kap.

Legjobb, ha zselés vagy paszta ételszínezéket használunk, amelyek kifejezetten habkrémhez lettek kialakítva. A standard folyékony színezékek nem elég koncentráltak, és a szükséges mennyiség elronthatja a habkrém ízét és textúráját.

Általános útmutató a piros ételszínezékhez

Általában 1/2 teáskanál (1,25 ml) piros ételszínezék szükséges 1 csésze (250 ml) fehér habkrémhez. Ha “No Taste” piros habkrém formulát használ, akkor 1 teáskanál (5 ml) ételszínezék lehet szükséges 1 csésze (250 ml) habkrémhez.

Piros habkrém készítése barnával

Mélypiros habkrém készítése

Ha mélypiros habkrémet szeretne készíteni, de csak élénkpiros ételszínezéke van, akkor a kívánt szín elérésének legjobb módja egy kis barna hozzáadása.

Adjon piros ételszínezéket egy tál fehér habkrémhez, követve az előzőleg használt eljárást. Folytassa, amíg nagyon sötét rózsaszín vagy világospiros árnyalatot nem kap.

Adjon barna ételszínezéket a piros habkrémhez, és keverje össze. Az általános irányelv az, hogy a barna ételszínezék mennyisége a piros ételszínezék mennyiségének körülbelül egynegyede legyen, ha nem kevesebb. Amikor elkevered, mélypiros habkrémet kap egy kis barna árnyalattal.

Hasonlóképpen, a piros habkrémbe keverhetünk barna kakaóport is a szín elmélyítéséhez. Ezt általában az íz is javítja.

Más árnyalatok kipróbálása

Mint más közegben, a habkrém színét is lehet módosítani tiszta piros vagy “piros-piros” ételszínezék más színekkel való keverésével. Próbálja ki többféle kombinációt, kezdve minden alkalommal friss fehér habkrém tiszta tálban.

Különböző árnyalatok elkészítése

  • Burgundi habkrém elkészítése: Öt rész “rózsaszín” ételszínezék és egy rész ibolya ételszínezék keverésével.
  • Maroon habkrém elkészítése: Két rész piros-piros és egy rész burgundi ételszínezék keverésével.
  • Málna piros habkrém elkészítése: Piros-piros és rózsaszín keverésével.
  • Rézpiros habkrém elkészítése: Két-három rész piros-piros, öt-nyolc rész narancs és egy rész barna ételszínezék keverésével.
  • Sötét rubinpiros habkrém elkészítése: Keverjen egy kis fekete ételszínezéket a piros habkrémhez.

Piros polimer agyag keverése

Melegebb piros árnyalatok készítése

Ha meleg árnyalatú piros árnyalatra van szüksége, de csak tiszta piros agyaga van, keverje össze a piros agyagot egy csipet narancssárga vagy sárga agyaggal.

Aranyos sárgát használjon, és kerülje a zöldes árnyalatúakat, mert azok barna árnyalatot adhatnak a pirosnak. A legtöbb narancsos agyag jól működik.

Annak érdekében, hogy ne változtassa meg túlságosan az árnyalatot, csak keverjen egy kis adagot az extra színű agyagból a piros mintába. Gyúrja össze az agyagokat egymással, amíg azok teljesen össze nem keverednek. Ha további árnyalatváltoztatásra van szüksége, adjon hozzá több extra színt, és ismételje meg a keverést.

Hűvösebb piros árnyalatok készítése

Ha hideg árnyalatú pirosra van szüksége, keverje össze a tiszta piros agyagot egy csipet kékkel vagy ibolyával.

Az ibolyás árnyalatokkal ellentétben a zöldes árnyalatúak inkább barnás árnyalatot adhatnak a végeredménynek. Az ibolyás agyagok többsége jól működnek azonban.

A hideg piros árnyalatok keverését is kis adagokban kell elvégezni, ahogy a meleg piros árnyalatok keverését.

A szín elmélyítése

A piros agyag színét lehet elmélyíteni egy kis barna vagy fekete agyag hozzáadásával. Bármely színt is használjon, csak kis mennyiséget adjon hozzá, hogy ne változtassa meg a pirosat drasztikusan.

A barna agyag fokozatosan elmélyíti a színt, de a végső árnyalatot barnássá teszi.

A fekete agyag drasztikusan sötéti a piros árnyalatát, de nem változtatja meg az árnyalatot.

A szín világosítása

A piros agyag színét lehet világosítani egy kis fehér vagy átlátszó agyaggal.