Hogyan játszani pókert?

Ha az alapokat szeretnéd megtanulni a pókerjátékban, akkor jó helyen jársz. A póker rendkívül népszerű játék, amely egyszerűen elsajátítható, de nehéz tökéletesre csiszolni. Ne aggódj – egyszerű lépésekre bontjuk a stratégiai kártyajátékot. Rengeteg pókerváltozat létezik, azonban a Texas Hold’em a legnépszerűbb. Bár minden változatnak megvan a saját szabálya, a játék alapjai mindig azonosak. Csak elsajátítod a szabályokat, és utána már fejlesztheted a saját nyerő stratégiádat. Végigvezetünk az összes lényeges pókerszabályon és stratégiai trükkön, hogy kezdő pókerjátékosból profi válj.

Játék egy forduló Texas Hold’em-ben

Az alapvető 10 darab ötlapos pókerkéz tanulása és rangsorolása azonos marad, bármilyen típusú pókert is játszol. Hogy megismerkedj a különböző kezekkel, nyomtasd ki a “csalólapot” és tanulmányozd azt. Majd memorizáld a különböző kezeket, hogy könnyen felismerd azokat. Íme, a nyerő pókerkéz sorrendje, a legmagasabbtól a legalacsonyabbig:

1. Királyi szín (királyi egyenes színben)

Az egyik legmagasabb rangú kéz, amely 10, Jumbo, Dáma, Király és Ász kombinációból áll, ugyanabból a színből (mind klub, káró, szív vagy pikk). Ez csak egy másik szín királyi színével azonosítható, de nem verhető meg.

2. Színsor

Az öt kártyából álló színsor, amely egymást követő öt kártya ugyanabból a színből.

3. Poker

Ez azt jelenti, hogy négy azonos rangú kártyád van (de különböző színek), és ötödik kártyád bármilyen rangú lehet (például 4 ász és egy 9). Ha négy ászod van, akkor senkinek sem lehet olyan keze, amelyben ász van, tehát királyi szín sem lehet.

4. Full house

A full house három azonos rangú kártyát és két másik azonos rangú kártyát tartalmaz.

5. Szín

A szín bármely öt ugyanabban a színben lévő kártyát tartalmaz. Ezek rangsorban vagy sorrendben ugrálnak, de ugyanabból a színből származnak.

6. Sor

A sor öt egymást követő rangú kártyát tartalmaz, de több színből származnak.

7. Drill

A drill három azonos rangú kártyát és két különböző rangú kártyát tartalmaz.

hogyan játszani pókert

8. Két pár

Két azonos rangú kártya és két másik azonos rangú kártya (amely különbözik az első pártól), valamint egy nem azonos rangú kártya található.

9.

A vakok elhelyezése (kezdő tétek) vagy “ante up”

A pókerben a játéknak két módja van a kezdő tétek elhelyezésére. A Texas Hold’em-ben általában a kereskedő melletti játékos helyezi el a kis vak téttel, ami a minimális tét fele, míg annak bal oldalán lévő játékos nagy vakat helyez el, ami legalább a minimális tét. Más lehetőségként minden játékos helyezheti a minimális kezdő tétet, vagyis helyezhet egy minimális tétet a tétmedencébe.

A Texas Hold’em-en kívül a legtöbb pókerváltozat az “ante up” rendszert használja.

Nézd meg a dealer által adott 2 lapot, ami a kezed

Az osztó minden játékosnak 2 lapot oszt ki. Az első lapot kiveszi a játék körből, így azt nem lehet használni. Nézd meg a kapott két lapodat, és figyeld, milyen kezed van.

A pókerben az osztó minden kiosztásnál eltávolít egy lapot a pakliból. Ez megnehezíti a játékosoknak, hogy előre tudják, milyen lapok kerülnek fel, így a játék inkább szerencsejátékká válik.

A dealer mindig az óramutató járásával megegyező irányban osztja ki a lapokat, az első kártya osztása mindig a bal oldalon kezdődik.

Tégy fel, hívj vagy emelj minden kör után, ha szeretnéd

Minden új osztásnál tétet kell tenni. Az első tétet csak az alapján kell tenni, hogy milyen két lap van a kezedben. A tétel körbe megy – amikor sorra kerülsz, néhány lehetőséged van:

 • Tehetsz egy kezdő tételet, ha még senki más nem tett.
 • Mondd “check”-et, hogy ne tegyél tétet.
 • Mondd “call”-t, hogy megegyezz a valaki más által tett tét összegével.
 • Mondd “raise”-t, ha több pénzt szeretnél tenni a tétmedencébe. Ha emelsz, a többi játékos sorban megy, és kiválaszthatja, hogy elfogadják-e az új tétet, vagy bedobják a lapjukat.
 • Mondd “fold”-ot, ha valaki más tett tétet, és nem akarod megfelelni annak az összeg

Nézd meg a “flop”-ot, hogy láss egy jó kezet

Az első tételkör után az osztó eltávolítja a pakli felső lapját. Ezután 3 lapot tesz ki a középre, lapokkal lefelé, amit “flop”-nak nevezünk. Ezek a közösségi lapok, amelyeket minden játékos felhasználhat a saját kezének kialakításához. Nézd meg ezeket a lapokat, majd a saját kártyáiddal összehasonlítva, dönthetsz, hogy tételet teszel, egy másik tétet követsz, vagy bedobsz.

Az osztó összesen 5 lapot mutat be. Összesen 7 lapod van, hogy a legjobb ötlapos kezet hozd létre: két lap a kezedben, és az asztalon lévő öt közösségi lap. Habár a szerencséd változhat a játék későbbi szakaszában is, vedd ki az időt, hogy átnézd az asztalt a “flop” után – van-e jó esélyed arra, hogy jó kezekkel zárd a játékot?

A játékszabályoktól függően, lehetőséged van arra is, hogy a kezedben lévő lapokat lecseréld újakra. Ez általában a tételkör közben vagy után történik meg.

Nézd meg a “turn” lapot a második tételkör után

Az osztó eltávolítja a felső lapot, majd kitesz 1 lapot a flop mellé, lapokkal lefelé. Ez a “turn” lap vagy a “negyedik utca” lap. Nézd meg az asztalon lévő összes lapot és a kezedben lévő lapokat, hogy döntsd el, tételet teszel-e, megegyezel-e a valaki más által tett tét összegével, vagy emelsz-e.

A játékod lehetővé teszi azokat a lapokat, amelyeket lecserélhetsz, de ez nem jellemző a profi játékoknál.

Amikor az asztalon lévő lapokat nézed, gondolkodj azon, hogy milyen lapok lehetnek más játékosok kezében. Például, ha az asztalon lévő 4 lap mind tikk, akkor bármelyik játékos, aki tikk lapot tart a kezében, flush-t adhat össze, ami azt jelenti, hogy 5 lapja van ugyanabból a színből.

Hasonlóképpen, ha az asztalon lévő lapok 5,

Vizsgáld meg a “river” lapot, majd dönts a kezedről

Az osztó eltávolítja a felső lapot, majd kitesz az utolsó lapot a “turn” lap mellé, lapokkal lefelé. Ez a végső lapot nevezik “river”-nek. Nézd meg a kezedet és a közösségi lapokat, majd dönts az ötlapos kezedről. Ezután tételet tehetsz, megegyezel a valaki más által tett tét összegével, vagy bedobsz.

Ha a szabályok lehetővé teszik, lehetőséged van arra is, hogy egyszer lecseréld a kezedet, mielőtt tételet teszel vagy azután. Azonban ez nem jellemző a profi játékoknál.

Mutasd be a játékosok kezét óramutató járásával ellentétes irányban az utolsó “showdown”-nál

Miután minden játékos meghívott, bedobott, vagy tételet tett az utolsó körben, minden maradék játékos részt vesz a “showdown”-ban. Az osztótól balra kezdve az összes érintett játékos felfedi a lapját. Ezután mindenki az asztalon lévő lapokat nézi, hogy kiderüljön, ki nyerte meg az összes eddig tétezett pénzt.

Ha döntetlen van, akkor az érintett játékosok megosztják a tétet.

Ha bedobsz, akkor nem kell bemutatnod a lapjaidat.

Texas Hold’em-ben 5 lap van az asztalon és 2 lap a kezedben. Az összesített ötlapos kezet a 7 lapból kell kialakítanod. A maradék lapok nem számítanak.

Ha csak az asztalon lévő lapokat akarod játszani, akkor “játszod az asztalt”. Azonban ez egy lehetőség, amit mindenki használhat, így nem biztos, hogy a legjobb stratégia.

Tétel hozzáadása és stratégia

Becsülje meg a kockázatokat az induló kezével kapcsolatban. Nézze meg a lapjait, hogy mi van a kezében. Ellenőrizze, hogy van-e párja, 2 egymást követő száma, lapok ugyanabból a színűek, vagy az arc lapok, amelyek jó lapok lehetnek. Ezután döntsön arról, hogy érdemes-e tétet tenni az asztalon lévő lapok megnézése érdekében.

Majdnem mindig érdemes emelni, ha az induló keze pár, arc lapok, vagy ászok. Egy ász és egy király vagy egy ász és egy dáma is erős kéz lehet. Ha ilyen keze van, tegyen tétet az osztás előtt, hogy növelje a tét értékét.

Ha nem jön ki az a lap, amire szüksége van, akkor vagy blöfföl, vagy bedobja a kezét. Néha a jó blöffölő képességekkel és egy kis szerencsével egy rossz kezű játékos nyerheti meg az egész játékot.

Kezdje a licitálást a nagy vak vagy az osztó baloldalán lévő játékossal. Az első körben a licitálás a nagy vak bal oldalán kezdődik. Későbbi körökben a licitálás az osztó bal oldalán kezdődik. Innen a licitálás óramutató járásával megy tovább.

Ha egy vak helyett az antét használják, mindig az osztó bal oldalán lévő játékossal kell kezdeni a tétezést.

Ha maradni szeretne a játékban, de nincsenek nagyszerű lapjai, akkor tessekély a tétet. Ez azt jelenti, hogy maradni akar a játékban, de nem akarja növelni a tétet. Amikor tessekélyt mond, akkor az előtte lévő személy tétjével egyező összeget kell a tétbe tenni. Az Ön fordulója véget ért.

Ha az asztalon lévő lapok nem játszanak a kezével, akkor passzoljon és dobja el a lapjait. Nem akarja tovább tétet rakni egy kezre, amely nem fog nyerni.

Ha az asztalon lévő lapokkal erős keze van, akkor tétet tegyen. Ez kényszeríti a gyengébb kezeket, hogy kilépjenek a játékból, és növeli a tét értékét.

Az egyenesjáték körének lejátszása

Tanulja meg a tíz alap 5 lapos kezet és a rangsorukat

A póker bármilyen típusát játssza, a lapok mindig ugyanazok lesznek. Az eltérő kezekkel való ismerkedéshez nyomtasson ki egy “csalólapot” és tanulmányozza azt. Ezután memorizálja a különböző lapokat, hogy könnyen felismerhesse azokat. Íme a nyerő póker lapok, magas rangtól az alacsonyig:

 • A legmagasabb rangú lap egy királyi flush (a királyi színváltó). Ebben a kézben egy tízes, bubi, dáma, király és ász szerepel ugyanabból a színből, egy kind (mind klubok, kárók, szivek vagy pikk). Csak meg lehet kötni, de nem lehet legyőzni egy másik színből királyi flush-tal.
 • Egy színsor 5 egymást követő azonos színű lapból áll.
 • Négy egyforma azt jelenti, hogy 4 azonos rangú kártyája van (de természetesen különböző színekkel), és ötödik lapként bármelyik rangú lap (például 4 ász és egy 9). Ha van 4 ász, akkor senki sem tud olyan kézbe kerülni, amelyben ász van, tehát nincs elérhető királyi flush.
 • Egy full house 3 azonos rangú kártyából és 2 másik azonos rangú kártyából áll.
 • Egy flush bármely 5 azonos színű lapból áll. Ezek különböző rangokat vagy sorrendet követnek, de ugyanabból a színből származnak.
 • Egy egyenes 5 egymást követő rangú lapból áll, de több mint egy színből.
 • Három azonos rangú kártya, valamint két különböző rangú lap van a kezében.
 • Két pár két azonos rangú kártyából és két másik azonos rangú kártyából (eltérő az első pár rangjától) és egy különálló lapból áll.
 • Egy pár azt jelenti, hogy 2 azonos rangú kártyája van, valamint 3 másik nem azonos rangú lap.

Póker játék

Bemenetek:

Vizsgáld meg az induló lapokat és becsüld meg a kockázatokat. Nézd meg a két lapot a kezedben, hogy láthasd, mit tartasz. Ellenőrizd, hogy van-e pár, két egymást követő szám, azonos színű lapok vagy fejszámok a kezedben, mert ezek jó lapok lehetnek. Döntsd el, hogy érdemes-e fogadni a közösségi lapokra való várakozás végett.

A jó kezekhez, amelyek között van pár, fejszámok vagy ászok, szinte mindig ajánlott emelni a tétet. Egy ász és egy király vagy ász és egy dáma is erős kezek lehetnek. Ha ezek a kezek a kezedben vannak, fogadj még az osztás előtt, hogy növeld a tét értékét.

Ha a szükséges lap nem kerül elő, akkor vagy blöffölsz vagy dobod a lapjaidat. Időnként, jó blöffölési képességekkel és némi szerencsével, rossz lapokkal is meg lehet nyerni a játékot.

Tét és stratégia:

Emeld a tétet, ha jó lapjaid vannak. Amikor a tét sorra kerül, mondd el a többi játékosnak, hogy emelni szeretnél. Mondj egy összeget és tedd be a pénzedet a tétbe. Ez zárja le a körödet.

Ha a játék engedi, trükközz azzal, hogy növeled a tétet, hogy azt hihessék, erős lapokat tartasz. Ez a blöffölni nevezett stratégia, amellyel akár rossz kártyákkal is nyerhetsz. Bármikor bevetkezhet, de kockázatos stratégia, mert a blöfföd lebukhat.

Dobj, ha a jelenlegi tét túl magas vagy rossz lapjaid vannak. Ez azt jelenti, hogy felhagyasz a körrel. Helyezd a lapjaidat a fejed alá és mondd ki, hogy dobod a lapjaidat. Azután add a lapjaidat a dobópakliba.

Ne mutasd meg a lapjaidat, ha kiejted a játékból, mert ezzel elárulod, mely lapok nincsenek már a játékban. Ez bizonyos játékosok számára előnyt jelenthet.

Más stratégiák:

Ha komolyan veszed a pókert, nyomon kell követned a nyereséged és veszteséged arányát. Ez segít abban, hogy

Képzeld el, hogy profi pókerjátékos vagy

Gyakorolj és figyeld, ahogy mások játszanak, hogy gyorsan reagálj

Az, ahogy játszol és figyeled mások játékát, a gyakorlással fejlődik. Mivel minden pókerjáték más, fontos jó ösztönöket fejleszteni, ahelyett, hogy megpróbálnád memorizálni és alkalmazni a bonyolult rendszereket. Figyeld a tapasztalt játékosokat, és képzeld el, hogyan reagálnál a helyzetükben. Ezután nézd meg, hogy a tapasztalt játékosok hogyan reagálnak, hogy javíthasd a saját stratégiádat.

Gondolkodj azon, hogy ha te játszottál volna és ugyanúgy reagáltál volna, mennyire sikeres lettél volna. Meg tudtad volna nyerni vagy elveszíteni a játékot? Ezután döntsd el, hogyan javíthatod a stratégiádat a jövőben.

Keverd meg a kártyákat és vágd el őket a játék előtt

A kártyák összekeverése megkeveri őket, hogy az játék tisztességesebb legyen. Az alapvető keveréshez két paklit hozzuk létre, amelyeket egymásnak fejjel lefelé tartunk, az ujjainkat használva átfordítjuk őket, hogy összekeveredjenek. A kártyák összekeverése után kérj meg valakit, aki nem osztó, hogy vágja el a paklit, hogy két egyenlő részre válassza, és az alsó paklit helyezze felülre.

Többször is megkeverhetjük a kártyákat, hogy biztosak legyünk abban, hogy megfelelően keveredtek össze.

Az osztó általában keveri a kártyákat és utoljára fogad, amit a “gomb” pozíciónak nevezünk. Minden kéz után az osztót / gombot átadja a következő játékosnak a bal oldalon. Ha az osztó mindig ugyanaz a személy, mint a kaszinóban, a gomb pozíciója óramutató járásával megy körbe.

Mondd ki, ha nem szeretnél tétet tenni

Ha nem szeretnél tétet tenni, vagy ha már mindenki tett egy tétet, mondhatod a “check” szót vagy egyszerűen két ujjaddal kétszer megérinted az asztalt. Ha az első tétet neked kell tenni, vagy ha

Betét hozzáadása és stratégia

Be kell mérni a kockázatokat az induló lapjaidnál. Nézd meg a kártyáidat, hogy mit tartasz. Ellenőrizd, van-e pár, 2 egymást követő szám, azonos színű kártyák vagy figurás lapok, melyek jó lapok lehetnek. Ezután dönts arról, hogy érdemes-e tétet helyezni arra, hogy mi lesz a következő közösségi lap.

Majdnem mindig emelni kell, ha a kezedben pár van, vagy ha vannak figurás lapok vagy ászok. Egy ász és egy király vagy egy ász és egy királynő is erős lap. Ha ezek a lapjaid, emelj még a flopp előtt, hogy növeld a tét értékét.

Ha nem jön ki az a lap, amire szükséged van, vagy blöffölni tudsz, és némi szerencsével a rossz kezed is nyerheti az egész játékot.

A licitálást a nagyvak vagy osztó bal oldalán ülő játékos kezdi az első körben. Későbbi körökben a licitálás az osztót követően balra indul. Innen az óramutató járásával megy a licitálás.

Ha az ante a vak helyett van jelen, akkor mindig a dealer bal oldalán ülő játékossal kell kezdeni a fogadást.

Ha nem rendelkezel jó lapokkal, de szeretnél a játékban maradni, hívd a fogadást. Ez azt jelenti, hogy a játékban maradsz, de nem szeretnél emelni. Amikor hívsz, az előtted lévő játékos téteit illeszd a tétbe a saját zsetonjaiddal vagy pénzzel. A körödnek most vége.

Ha olyan lapot tartasz, ami nem játszik, akkor dobod el, és feladod a lehetőséget arra, hogy további pénzt tételj. Nem akarsz több pénzt elverni egy olyan lapra, ami nem fog nyerni.

Ha jó lapod van a flopon, akkor fogadj. Ez kényszeríti ki az erősebb lapok kifizetését és növeli a tét értékét.

A fogadás növelése

Növeld a tétet, ha jó kezed van. Ha a tét hozzád érkezik, mondd el a többi játékosnak, hogy emelsz. Ezután jelentsd be, hogy mennyit fogadsz, és helyezd el a zsetonjaidat vagy a pénzt a tétbe. Ez befe

Tanuljuk meg a legnépszerűbb póker változatokat

Ismerkedjünk meg az ötlapos póker alapjaival

Ez a változat opcionális szabályokat tartalmazhat, amelyeket meg lehet állapodni a játék megkezdése előtt, például arról, hogy használnak-e jokereket és vadkártyákat, vagy melyik a magas és az alacsony lap. A játék célja hasonló a Texas Hold ‘Em-hoz: a legjobb 5 lapos kezet szerezni, de csak a saját 5 lappal, közös lapok nélkül.

Határozzuk meg a tétstruktúrát azzal, hogy eldöntjük, fix-limites, pot-limites vagy no-limites játékot játszunk-e.

Döntsünk a osztóról azzal, hogy megkérdezzük: “Ki oszt először?”. Attól függően, hogy a csoporttal és ahol játszunk, az osztót választhatják, vagy minden játékos kisorsolhatja a pozíciót. Az esemény szervezője vagy házigazdája is választhatja ki, ki oszt először.

Tanuljuk meg a háromlapos póker szabályait

Ebben a játékban a játékosok egy anté-tétet tesznek. Az osztó és minden játékos 3 lapot kap, majd a játékosoknak el kell dönteniük, hogy játszanak-e, vagy feladják-e. Végül az osztó felfedi a lapjait, és az nyer, akinek a legjobb keze van.

Mint az ötlapos póker esetében, itt is változtathatjuk a szabályokat, ha otthon játszunk. Például a jokerek vadkártyaként használhatók.

Tanulmányozzuk a kevésbé ismert változatokat is

Ha igazán belemerülsz a játékba, vagy csak szeretnél másokat lenyűgözni a póker tudásoddal, tanulj meg több játékváltozatot is. Ezek közé tartozik a Straight Poker, 5-Card Stud, 7-Card Stud, Lowball, Omaha, Pineapple, Crazy Pineapple, Cincinnati és Dr. Pepper.

Ezekről a játékokról többet is megtudhatsz az interneten.

Jelenleg azt nézed: Hogyan játszani pókert?