Hogyan csókoljunk franciául?

A filmeken és talán nyilvános helyeken is láthattad már – a francia csók, az időtlen és szenvedélyes romantikus szeretetteljes cselekedet, avagy az “érintéssel csókolózás”. De mi teszi a francia csókot jóvá vagy kiválóvá? Nem számít, hogy először csókolózol vagy tapasztalt vagy a nyelves csókolózásban. Minden francia csókhoz a legjobb tippeket, nyelvtechnikákat és titkokat osztjuk meg veled, hogy következő csókpartnereid lélegzetüket is elveszítsék tőled.

Csókolózás előkészületei

Puha ajkak

Egy puhán sima és enyhén nedves száj ideális a csókolózáshoz. Azt megelőzően, hogy belépne az akcióba, ellenőrizze, hogy az ajkai nem repedtek vagy szárazok-e, hogy ne vonják el a figyelmet vagy ne taszítsák el a partnerét. Ha puhítani szeretné az ajkait a csók előtt, próbálja ki ezeket a gyors megoldásokat:

  • Használjon ajakbalzsamot. Vigyen fel egy kis mennyiséget az ajkaira és nyomja össze őket. (Ha nő vagy, és van ízesített ajakbalzsamod, annál jobb!) Az egyetlen kikötés az, hogy az ajakbalzsamot vagy csillogást legalább egy órával a csók előtt kell felvinni, hogy a csókolózó partnere az Ön puha ajkait érezze, és ne azokon az ajakán lévő vastag csillogó rétegen tapadjon meg.
  • Igyon vizet. A száraz ajkak a dehidráció jelei, így igyon meg egy nagy pohár vizet (vagy kettőt). 20-30 perc múlva észre kell vennie, hogy az ajkai kezdenek simábbak lenni.
  • Nyelje meg az ajkait. Ha nagyon siet, és nincs ideje az előkészületekre, gyorsan nyelje le a nyelvét az ajkai mentén, majd nyomja össze őket. Ez enyhén nedvesíti az ajkakat anélkül, hogy ragacsos vagy csúszós lenne. Akár még szemkontaktus közben is szubtilisan lehet nyalogatni az ajkait.

Friss lehelet

Soha ne legyen kellemetlen szájszagod, amikor valakivel csókolózni készülsz, legyen az francia csók vagy sem. Mivel a francia csók során a száj nyitva lesz, a friss lehelet különösen fontos. Tartsa be a jó fogápolási szokásokat. Ha tudja, hogy valakivel csókolózik, szánjon rá egy pillanatot, hogy fogat moss vagy legalább öblítse ki a száját vízzel.

Mindig legyen nálad cukorka vagy mentás rágó, ha úgy gondolod, hogy az utcán csókolózni fogsz valakivel. Ha szeretnél diszkrét lenni, gyorsan szopj el egy cukorkát vagy rágj rágót egy percig a mosdóban, így nem lesz túl nyilv

A megfelelő pillanat kiválasztása

hogyan csókoljunk franciául

Miért fontos a megfelelő pillanat?

Egy jó csók – különösen az első csók vagy francia csók – az épülő feszültség és az egyre növekvő intimitás eredménye. Válassza ki a megfelelő pillanatot, hogy biztosítsa, hogy mindkettőjük számára megfelelő hangulatban legyen a csókhoz. Fontos, hogy privát helyen legyenek, és mindketten romantikus hangulatban legyenek, nem pedig stresszesek vagy elvonják őket más dolgok.

Mikor a megfelelő pillanat?

A megfelelő pillanat az egyéni helyzetétől függ, de itt van néhány jel, amelyeket érdemes figyelembe venni:

  • Van teljes magánélete. Legyen az egyedül a balkonon vagy egy eldugott padon a parkban, nem kell aggódnia azért, hogy valaki megzavarja.
  • A másik fél jelzéseket ad, például intenzíven nézi a szemedet, majd az ajkaidat, vagy egyre közelebb áll hozzád. Függetlenül attól, hogy a partnered férfi vagy nő, testbeszéde jelezni fogja, hogy most az a megfelelő idő, hogy meghozza a lépést.
  • Úgy érzed, hogy jól sikerült a randi. Az autóban vagy a teraszon mindkettőjüknek kellemes helyen van az éjszakai csókhoz.
  • Úgy tűnik, helyes. Ha az a vágy hajt, hogy csókolj valakit, ne félj megtenni. (Csak légy felkészült arra az esetre, ha kiderül, hogy a másik fél nem érzi ugyanazt.)
  • Kérdezz rá. Ha nem vagy biztos abban, hogy a másik fél is ugyanazt érzi-e, akkor beszéljétek meg a dolgot. Jobb engedélyt kérni kicsit kínosan, és bizalommal elindulni, minthogy kihagyj egy esélyt arra, hogy megcsókold azt a különleges valakit (vagy véletlenül megcsókold valakit, aki nem érdeklődik irántad).

Előjáték

Az előjáték fontos a csók előtt, hogy a hangulat megfelelő legyen mindkettőtök számára. Javasoljuk, hogy nézzétek egymást mélyen a szemébe, majd

A csók előtt

Mosolyogj

Ha nagyon izgatott vagy a gondolattól, hogy megcsókold a másik személyt, mutasd meg neki! Az egy mosoly megkönnyíti a helyzetet, és jó hangulatot teremt, miközben segít neki biztonságban és nyugodt állapotban érezni magát. Győződj meg róla, hogy mosolyod lágy és őszinte, ne pedig túl széles, vagy erőltetett. Lassan és nyugodtan emeld fel ajkaidat egy mosolyra, mutasd meg jövendőbeli csókolózási partnerednek, hogy mennyire boldog vagy a társaságában. Folytasd a szemkontaktust, amíg ezt teszed, vagy szakítsd meg néhány másodpercig, majd térj vissza hozzá.

Választhatsz olyan mosolyt is, amikor nem mutatod a fogaidat, ami inkább baráti, mint vonzó vagy romantikus hatást kelt.

Bontsd meg az érintés akadályát

Amikor egyedül vagy azzal az emberrel, akivel szeretnél csókolózni, mosolyogsz és szemkontaktust tartasz, el kell döntened, hogy akarod-e az érintés akadályát áttörni először, vagy inkább kockáztatni a csók nélkül. Ez azt jelenti, hogy az egymás melletti ülés, kéz fogása, az illető térdénél vagy karjánál tartózkodás vagy csak egy kedves gesztus. Ha már korábban csókoltad meg az illetőt, akkor az érintés akadályának áttörése természetesebb lehet, és igyekezz érinteni az illetőt, mielőtt ajkakat érintesz, hogy mindketten könnyebben érezzék magukat.

Az érintés akadályát áttörheted akkor is, amikor a másikhoz közelítve készülsz megcsókolni őt. Ha álltok, érintsd meg a másik karját, nyakát, vagy vállát, ahogy közeledsz felé. Ha ültök, tedd a kezed a másik hátára.

Közeledj

Ha úgy tűnik, hogy elérkezett az idő, hogy megközelítsd a másik személyt, lassan és fokozatosan közelíts felé. Általában lassan kell közelítened, hogy a másik félnek legyen ideje eldönteni, hogy beleegyezik-e a csókba vagy sem, de ne lassíts túlzottan, hogy az a pillanat ne vesz

A csók közben

Billentsd kissé az arcod

Ha fejeddel szembe mész a másik fél fejével, az orrodatok összeütközése lehet a vége. Inkább csak billentsd kissé az arcodat balra vagy jobbra. Ha észreveszed, hogy a másik fél az egyik irányba hajlik, válaszd az ellenkezőt. Ne hajtsd magadra túl nagy nyomást, hogy tökéletesen csináld. Ha te és a partnered fejét összeütitek és picit az orrotokat, akkor természetesen beállítjátok a fejpozíciókat a kényelmesebb helyzetbe, hogy az orrokat elkerüljétek.

Ez nem kell, hogy lassított felvételen történjen, ahogy a filmekben látjuk. A fejedet közeledés közben döntöd el, nem egy csiga tempójával, tehát nem kell aggódnod, hogy van-e elég időd a tökéletes pozícióba kerülni.

Zárd be a szemeidet

Mielőtt érintkeznél, zárd be a szemeidet. A nyitott szemmel való csókolózás általában a hazugsággal és a kétszínűséggel kapcsolódik össze, és a szemed becsukása segít abban, hogy koncentrálni tudj és élvezhesd, ami az ajkadon történik. Bár kísértésbe eshetsz, hogy kinyisd a szemeidet, hogy láthasd, milyen a partnered a szenvedélyben, ez a váratlanul nevetségessé vagy rosszkedvűvé válhat. A szemed becsukása segít abban, hogy koncentrálj az ajkadra és élj a pillanatban, anélkül, hogy mindent közelről megfigyelnél.

A csók után kicsit lassan nyithatod ki a szemeidet, amikor eltávolodsz a partneredtől.

Tartsd ajkaidat csókolható pozícióban

Ne merev csókolózási pozícióban állj, mint amikor a nagymamádat csókolnád – nem csak nem romantikus érzéseket közvetít, hanem fizikailag is nehezíti a partnered számára a francia csók kezdeményezését. Másrészt, ha ajkad teljesen lazán van és mozdulatlan, azt jelenti, hogy nem érdekel. Így találj meg a megfelelő egyensúlyt:

Kissé beszűkíted az ajkad. Enyhén tolj ki előre ajkaidat, hogy enyhén fesz

A francia csók profiként

Simogasd ajkaid a partnered ajkai fölött

Kezdetben csak enyhén érintsd meg ajkaidat a partnered ajkaival. Alig érezhető nyomást alkalmazz, hogy az ajkaid csak éppenhogy érintkezzenek a partnered ajkaival. Ez több várakozást és izgalmat teremt, mint ha egyből belemennél egy teljes francia csókba. Ez azt is jelezheti a partnerednek, hogy többre vágysz anélkül, hogy túlságosan előremutató lennél.

Mozdulj lassan

Sok gyors, enyhén érintő csók nem éri el ugyanazt a szexuális vonzerejét, mint egy alig visszafogott feszültséggel teli francia csók. Úgy tűnjön, mintha végtelen idő állna rendelkezésedre – a csók úgyis hamarabb gyorsulni fog.

Teszteld a vizeket

Amint felépítettél egy szilárd alapot a nyelv nélküli csókolózáshoz, adhatsz néhány finom jelzést a partnerednek, hogy készen állsz a nyelvek összefonására. Általában, ha először csókolózol a személlyel, óvatosnak kell lenned, mielőtt francia csókba kezdenél, mert ez túl sok lehet túl korán. De azon túlmenően, itt vannak néhány dolog, amire gondolhatsz, amikor teszteld a vizeket, hogy jelezd, készen állsz a nyelvecske csókra:

  • Toldd szélesebben az ajkaidat. Korlátozás nélküli hozzáférés invitálja a partneredet az első tentatív nyelvi érintkezésre.
  • Zárjátok össze ajkaitokat, hogy a partnered alsó ajka a két ajkad közé kerüljön. Ezután könnyedén húzd végig a nyelved hegyét a partnered alsó ajkán. Egy sima, gyors mozdulattal hajtsd végre, hogy a nyelv érintkezése kevesebb mint egy másodpercig tartson. Ha érdekli őt is, visszajelzést ad.

Tudj visszavonulni

Ha kipróbáltad mindkét fenti technikát, és a partnered nem reagált rájuk, egyszerűen hagyd abba és következő alkalommal koncentrálj a szokványos csókolózásra. Kerüld

A lépésről-lépésre útmutató a francia csókhoz

A megfelelő környezet és hangulat kialakítása

Ha úgy döntesz, hogy egy francia csókban fog kifejeződni a szenvedély és az intimitás, akkor először is biztosnak kell lenned benne, hogy megvan a megfelelő pillanat erre. Néhány tipp:

Keresd a magányt

Ha olyan helyen vagytok, ahol zavartalanok lehettek, akkor az ideális lesz a francia csókhoz. Például egy sétányon, az erkélyen, vagy akár a parkban egy eldugott padon.

Kapcsolj szemkontaktust

Ha úgy érzed, hogy a másik fél érdeklődést mutat, akkor kapcsolj szemkontaktust és figyeld a száját. Ha a másik fél az ajkára néz, vagy közelebb ül hozzád, akkor elképzelhető, hogy érdekli a dolog.

Bátran lépj előre

Ha úgy érzed, hogy megvan a megfelelő pillanat, és a másik fél érdekelt, akkor közelebb hajolhatsz hozzá. Lassan közelíts, hogy legyen ideje a másik félnek reagálni. Ha már elég közel vagytok, akkor fordítsd kissé az arcodat, hogy a szájaitok ne ütközzenek össze.

A száj előkészítése

Az előkészületeknek is fontos szerepük van a francia csók sikerében.

Ügyelj az ajkaid állapotára

Fontos, hogy az ajkaid puha, sima és kissé nedvesek legyenek. Ügyelj arra, hogy ne legyenek kiszáradva vagy repedezettek, mert ezek a kellemetlenségek elterelhetik a figyelmet a csókról. Ha szeretnéd, hogy ajkaid még puhaabbak legyenek, használj ajakbalzsamot vagy igyál vizet.

Friss lélegzet

Ne feledd, hogy friss lélegzet sokkal kellemesebbé teszi a csókot. Vigyázz a fogaidra, rendszeresen moss fogat és használj szájvizet. Ha tudod, hogy hamarosan francia csókra kerül a sor, akkor rágózz mentolos gumit vagy szopogass mentolos cukorkát, hogy kellemesebbé tedd a leheletedet.

Francia csók mesterséges

Kezdő lépések

Keress megfelelő pillanatot. Egy jó csók, különösen az első csók vagy az első francia csók, az izgalmak és az intimitás fokozódásának csúcspontja. Válassz megfelelő pillanatot, hogy biztos lehess benne, hogy mindketten a megfelelő hangulatban vagytok a csókolózásban való elmerüléshez. Fontos, hogy magányban legyetek, és mindketten romantikus hangulatban legyetek, stressz vagy zavaró tényezők nélkül. Mikor a pillanat a legmegfelelőbb? Az egyéni helyzeteteknek függ, de itt vannak néhány tipp:

Privát pillanat

Abszolút magány van. Legyen az erkélyeden egyedül, vagy egy eldugott padon a parkban, nem kell attól tartanod, hogy valaki megszakítja a pillanatot.

Testbeszéd

A másik fél jeleket ad, mint például, hogy rámászik a szemedre, az ajkaidra néz, vagy közelebb ül, áll. Függetlenül a partnered nemétől, a testbeszédük által kapsz jelzést arról, hogy most van-e az ideje a csókolózásnak.

Kellemes randi vége

Autóban vagy az ajtó előtt két jó hely a jóéjszaka csókra.

Intuíció

Ha az erősen motiválva érzed magad, hogy megcsókoljad valakit, ne félj megtenni. (De készülj fel egy kínos vagy zavaró helyzetre, ha az illető nem osztja az érzéseidet.)

Kérdezés

Ha nem vagy biztos benne, hogy a másik fél is akarja-e, akkor beszélj erről. Jobb engedélyt kérni kissé kellemetlenül, és magabiztosan előre menni, mint kockáztatni, hogy lemaradsz arról, hogy megcsókold azt a különleges valakit (vagy valaki mást véletlenül megcsókolni).

Szemkontaktus

Mélyen nézz a másik fél szemébe. Ha azt akarod, hogy a szándékod egyértelmű legyen, lassan vigye a tekinteted az ajkára, majd vissza a szemére. Akár intenzíven is nézhetsz, majd néhány másodperc után megszakíthatod, és visszané

Hogyan legyünk profik a francia csókolózásban

1. Mosolyogjunk

Ha izgatottak vagyunk és szeretnénk csókolózni a másik személlyel, mosolyogjunk! A mosoly fenntartja a helyzetet laza és szórakoztató módon, miközben segít biztonságban és relaxáltságban tartani a másikat. Győződjünk meg róla, hogy mosolyunk puha és valódi, ne kényszerített, túl széles vagy túl intenzív legyen. Lassan és lustán engedjük a szánk mosolyra. Mutassuk meg a csókolózásra vágyó párunknak, milyen boldogok vagyunk, hogy együtt vagyunk. E közben tartsuk fenn a szemkontaktust, vagy pár másodpercre törjük meg azt, mielőtt visszatérünk rá.

2. Törjük meg a fizikai érintés határát

Miután egyedül maradtunk a személlyel, aki iránt vonzódunk, és mosolyogva tartjuk a szemkontaktust, eldönthetjük, hogy először csókolózunk-e anélkül, hogy hozzányúlnánk, vagy áttörjük az érintés határát. Ez lehet lábunk érintése, kéz fogása, a térdükre tett kéz, karjuk simogatása, vagy csak egy kedves gesztus. Ha már csókoltuk egymást az ajkakra, akkor az érintés határának áttörése természetesebbnek tűnhet, és érdemes érintkezni a másikkal, mielőtt ajkakat érintenénk, hogy mindketten jobban érezzük magunkat.

Az érintés határát áttörhetjük az ajkak érintése előtt is. Ha állunk, érintkezhetünk a személy karjaival, nyakával, vállával, miközben közelebb hajolunk, hogy megcsókoljuk őket. Ha ülünk, hátukat érinthetjük.

3. Közeledjünk

Amikor úgy érezzük, hogy az időzítés megfelelő, közeledjünk. Általában lassan mozogjunk, hogy a másik személynek legyen ideje nemet mondani, de ne lassan, hogy el ne veszítsük az izgalmat. Amikor azt érezzük, hogy a csókolózási partnerünk kész a következő lépésre, ne halogassuk. Mozogjunk testünket az ő testéhez, amíg a fejünk csak néhány centire van tőle. Ekkor kezdjük el az állkapcsunkat egy optimális cs

Tanulj meg kommunikálni

Ha nagyon tetszik, ahogyan a partnered csókol, akkor közöld vele. Ha nem szeretsz valamit, akkor is mondd el a partnerednek, de közelítsd meg a dolgot óvatosan, és dicsérd meg őt valami olyan dologért, amit szerettél. Ha a partnered őszinte és nyitott veled, próbálj meg nem túlreagálni vagy megsérülni, mert ez megakadályozhatja, hogy a jövőben kommunikáljatok egymással.

Az is lehet, hogy ha a csók teljesen félresikerül, az is egy intimitásban gazdag élmény lehet, ha mindketten együtt tudtok nevetni rajta! A fontos az, hogy őszinték legyetek az érzéseitekkel és beszéljétek meg, mit tudtok tenni azért, hogy javuljon.

Fontos, hogy kommunikálj a partnereddel, és elmondd neki, mennyire vonzónak találod és mennyire szereted őt. Tegyétek világossá, hogy mennyire boldogok vagytok egymás társaságában, és akkor a francia csók is természetesebb lesz.

Próbáld ki az “Hogyan beszéljünk a szexről (Kellemetlenül érezve magunkat nélkül)” kurzust

Ha a kommunikáció nehézkesnek tűnik, akkor szerezz segítséget ‘Hogyan beszéljünk a szexről (Kellemetlenül érezve magunkat nélkül) című tanfolyamunkkal. Ez az szakértői kurzus egy Szexuális és Kapcsolati Pszichológus által készített, és megmutatja neked, hogyan beszélj a partnereddel a csókolózásról, a szexről és más intim tevékenységekről.

Jelenleg azt nézed: Hogyan csókoljunk franciául?