Lehetséges legyőzni a Google lehetetlen Tic Tac Toe játékát?

Ha szeretné tökéletesíteni a tic tac toe készségeit, és kihívást szeretne a Google hírhedt lehetetlen üzemmódjával szemben, akkor tudnia kell, hogy az lehetetlen tic tac toe arra lett tervezve, hogy verhetetlen legyen – nincs mód a teljes győzelemre. Azonban ez nem jelenti azt, hogy mindig veszíteni kellene! Könnyen biztosíthatja, hogy soha többé ne veszítse el a tic tac toe játékot egy kis stratégiával. Megmutatjuk, hogyan lehet döntetlenre játszani a számítógéppel az lehetetlen módban, hogyan lehet legyőzni a közepes szinten, és még egy egyszerű hack-et is be lehet vezetni, hogy úgy tűnjön, hogy nyert a játékban az lehetetlen módban.

A játék döntetlennel való lezárása a lehetetlen Tic Tac Toe-ban

Első lépések

Ha a Google Tic Tac Toe-val játszunk, az X lesz az alapértelmezett jelünk, és az első lépésünk bármelyik sarkba tehető. Bárhol helyezhetjük az X-et az első lépésként, ám a legtöbb tapasztalt játékos a sarokba helyezi, mivel ez a legtöbb lehetőséget kínálja a továbbiakban.

A lehetetlen módban a számítógép általában az X mellett az O-t a tábla középső mezőjébe helyezi.

Az X-ek elhelyezése a sarokban

Helyezzük el a következő X-et a tábla átlósan szemben lévő sarokban. Ez két további lehetséges győzelmi lehetőséget zár le a számítógép előtt, és közelebb hoz minket egy döntetlenhez a lehetetlen módban.

Az O-k blokkolása

lehetséges legyőzni a google lehetetlen tic tac toe játékát

Az első pár lépés után a számítógép általában az O első körben a középső mezőbe helyezi, a második O-t pedig az alsó középső mezőbe, ha az első két X-et átlós sarokban helyezzük el. Azonban a legjobb, ha az X-et a felső középső mezőbe helyezzük ebben a helyzetben, hogy megakadályozzuk a számítógép győzelmét.

További lépések

A továbbiakban reaktív játékra van szükségünk, azaz blokkolni kell a számítógép lehetséges győzelmeit mindaddig, amíg a döntetlent el nem érjük. A számítógép következő lépése a diagonális nyertes vonal elérése lesz, tehát az X-et azon sarokban kell elhelyezni, amely megakadályozza ezt (attól függően, hogy melyik sarkot foglaltuk el a játék elején). Végül, amikor a számítógép vízszintesen próbál nyerni, helyezzük el az utolsó X-et a bal vagy a jobb középső mezőbe.

Fontos, hogy figyeljünk az összes O-ra, amelyet a számítógép lehelyez, és biztosítsuk, hogy minden próbálkozását megakadályozzuk. Mivel mindkettőnk játéka h

A győzelem elérése a közepes Tic Tac Toe-ban

Az első lépések

Az első X-et az egyik sarokba kell helyezni. Ahogy minden Tic Tac Toe játék esetében, a legjobb lépés az, ha az első lehetőségnél elhelyezzük az X-et valamelyik sarokban. Ez a legkönnyebb lépés, mert így számos különböző lehetőségünk van a győzelem elérésére. A játék további részében az egyéb mezők kevésbé előnyösek a nyerés szempontjából.

A közepes nehézségű játékban a számítógép valószínűleg nem választja a középső mezőt az első O-jaként. Ez megnehezíti a játék kimenetelének előrejelzését, de több lehetőséget ad a nyeréshez.

Az X-ek elhelyezése sarokban

Az X következő lépése egy másik sarokba kerül, az előző X-től üres mezővel elválasztva. Bár úgy tűnhet, hogy a középső mező a logikus lépés, ne siettessük magunkat! A játék (vagy bármely más emberi ellenfél) elkapásához a tökéletes győzelmi lehetőség felállítása szükséges. Válasszunk egy másik sarkot, és biztosítsuk, hogy az első O ne legyen az X-ek között.

Például, ha az első X-et a jobb felső sarokba helyezzük, és a számítógép az első O-t a felső középső mezőbe helyezi, akkor a következő X-et a jobb alsó sarokba kell helyezni, nem pedig a bal felsőbe.

Az X elhelyezése a középső mezőben vagy egy másik sarokban

Az X-et a középső mezőben vagy egy másik sarokban kell elhelyezni. Innen néhány formáció garantálhatja a győzelmet – azonban attól függ, hogy a számítógép hogyan játszik. Nézzük meg a számítógép eddigi lépéseit, és határozzuk meg, melyik lépést tehetjük meg anélkül, hogy blokkolnának. Ha az X-et 3 helyen elhelyeztük, akkor már csak két lehetséges nyerési útvonal van.

Ha a számítógép még nem helyezett el két O-t egymás mellett, akkor a következő X-et egy sarokba kell helyezni. Ha az X-et 3 sarokban helyezzük el, akkor vízszintesen vagy átlósan nyerhetünk.

Ha a számítógép olyan lépést hajt végre, amely arra kényszerít, hogy a középső mezőbe helyezze az X-et, akkor azt meg kell tenni. Így képesek leszünk két különböző irányba átlósan nyerni.

A játék megnyerése

A játék megnyeréséhez az utolsó X-et a középső mezőbe vagy egy harmadik sarokba kell helyezni. A játékot tökéletesen felállítottuk; most már csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk, amíg a számítógép blokkol egy utat, majd elhelyezzük az utolsó X-et a győzelmi helyen. A választott formától függően, vagy átlósan nyerünk, vagy függőlegesen vagy vízszintesen egy oldalon nyerünk.

Ha a 3 sarokból álló konfigurációt választottuk, az utolsó X-et vagy a középső mezőbe kell helyezni, hogy átlósan nyerjünk, vagy az egyik középső oldalsó mezőbe, hogy függőlegesen vagy vízszintesen nyerjünk.

Ha a sarok-közép konfigurációval játszottunk, az utolsó X-et azon a sarokban kell elhelyezni, amely lehetővé teszi az átlós győzelmet a táblán.

Az “Inspect” használata a látszatgyőzelem eléréséhez az Impossible Tic Tac Toe-ban

Hozzuk fel a közepes Tic Tac Toe-t, majd jobb klikkeljünk rá, vagy két ujjal koppintsunk. Amikor a közepes változatú Tic Tac Toe megnyílik, a programozás módosítása egyszerű.

Csak vigyük az egeret a “Medium” feliratra, majd jobb klikkeljünk az opciók megtekintéséhez (vagy ha egy egeret nem tartalmazó laptopon dolgozunk, akkor tegyünk két ujjat a trackpad-ra).

Kattintsunk az “Inspect” lehetőségre és nézzük meg a megjelenő kódot. Miután rákattintottunk az “Inspect” lehetőségre, egy hosszú kódblokk jelenik meg a képernyőn. Ne foglalkozzunk vele, a szükséges kódblokk már kékkel lesz kiemelve. Kattintsunk a kódblokk bal oldalán található nyilakra, hogy egy másik blokk is látható legyen, majd kattintsunk a második nyilra a felső nyil alatt, hogy megjelenjen a végső kódrészlet.

Jelenleg azt nézed: Lehetséges legyőzni a Google lehetetlen Tic Tac Toe játékát?