FS jelentése – Mi az FS?

FS lehet, hogy homlokodat vakarod, és próbálod kitalálni, hogy mit jelent. Az értelmezése elsőre kissé kitérőnek tűnhet, mivel számos különböző jelentése van, azonban általában a beszélgetés kontextusából ki lehet deríteni a jelentését. Ebben a cikkben végigvesszük az FS lehetséges összes jelentését, elmagyarázzuk, hogyan kell használni, és felhívjuk a figyelmet azokra az obskúrus definíciókra, amelyekkel találkozhat.

Mit jelent az FS a Snapchaten?

Az FS leggyakoribb jelentése a Snapchaten az, hogy “biztos”, vagyis “for sure”. Általában így használják az Instagramon, a TikTokon és a szöveges üzenetekben is. Ebben az összefüggésben az FS azt jelenti, hogy egyetértesz valakivel, megerősíted az információt vagy hangsúlyozol valamit. Fontos megjegyezni, hogy az “FS”, az “Fs” és az “fs” általában ugyanazt jelentik.

Például így használható:

 • “FS ott leszek a bulin.”
 • “FS tényleg fel fogsz hívni ma este?”
 • “Nem tudom biztosan, de úgy gondolom, hogy a 2-es egység biztosan benne lesz a dolgozatban.”
 • You: “PS5-öt szeretnél venni, ugye?” Them: “FS.”
fs jelentése mi az fs

Az FS másik jelentése “az istenért” lehet a Snapchaten attól függően, hogy hogyan használják. Az FS-t általában így használják az Instagramon, a TikTokon és a szöveges üzenetekben is. Ha valaki boldogtalan vagy ideges, valószínűleg az FS-t használja arra, hogy “az istenért” érzelmét fejezze ki. Ezt a káromkodó kifejezést valahogy úgy lehetne fordítani, hogy “ó ég!” vagy “nem lehet igaz!”.

Például így használható:

 • “FS, hallottam, hogy Jenny rosszat beszélt rólam.”
 • “Az istenért, miért nem mondtad, hogy elmész a Drake koncertre?”
 • You: “Csak információként, tévedtem. Tényleg volt házi feladatunk.” Them: “FS, Andy…”

Lehet, hogy néha az “fFS”-t is látni fogod. Ez rövidítés a “for f*cks sake” kifejezésre.

Mit jelent az FS a Facebook Marketplace-en?

A Facebook Marketplace-en az FS azt jelenti, hogy “eladó”, vagyis “for sale”. Ezt az FS használatát láthatod a Craigslisten és más olyan oldalakon, ahol emberek árulnak dolgokat. Valószínűleg az “FS” vagy az “FS” szerepel majd azoknak a rövid listáknak vagy mondatoknak az elején, amelyek arról szólnak, hogy mit próbál eladni az illető (megjegyzés: az “obo” az ár után azt jelenti, hogy “vagy a legjobb ajánlatot elfogadom”).

Például így írhat valaki:

 • “FS: használt gaming PC billentyűzettel és egérrel. $ 600 obo.”
 • “Van valakinek FS bárszekrénye?”
 • “FS – Nike Air 11-esek.”

Hogyan használd az FS-t (“f*cks sake”)?

Add hozzá az FS-t a válaszodhoz, hogy kifejezd az idegeskedést. Ha valaki olyat mond, ami zavar vagy frusztrál téged, egy egyszerű FS kifejezi az érzéseidet. Akár az FS-t is használhatod önállóan, ha azt akarod mondani, hogy “ideges vagyok!” vagy “Istenem!”.

Például így használhatod:

 • Them: “Hé, szóval … el kell jönnöd értem.” You: “FS…most elfoglalt vagyok. Nem tudsz valaki mást megkérdezni?”
 • Them: “Elfelejtettem hozni az ebéd pénzemet. Kérlek, fizesd ki helyettem ma?” You: “FS, Alex. Alig van elég pénzem magamra…”

Hogyan használjuk az FS-t (“biztos”)?

Válaszolj az FS-sel az “igen” kérdésekre. Ha valaki kérdést tesz fel neked, és az a kérdésben már benne van az a válasz, hogy “igen”, akkor az FS-szel válaszolhatsz, hogy megerősítsd a kérdést. Az FS-t akár csak egy általános “igen”-nek is használhatod. Például:

 • Them: “Lesz nálad holnap egy extra számológépem, amit használhatok?” You: “FS. Rendben van, ne aggódj.”
 • Them: “Mész a bálba?” You: “Oh, FS.”

Használd az FS-t annak kihangsúlyozására, hogy mit érzel valamiről. Az FS ilyen módon való használata hasonlít arra, ahogy a “biztosan” vagy “teljesen” kifejezéseket használnád. Ez egy laza módja annak, hogy kicsit több súlyt adj az általad tett megjegyzésnek. Például:

 • “Az új The Weeknd albuma nagyon jó, FS.”
 • Them: “Szereted a Wendy’s-t, ugye?” You: “FS. A legjobb gyorsétterem, ami van.”

Próbáld ki az FS-t arra, hogy egyetérts valakinek az álláspontjával. Az FS-t arra is használhatod, hogy jelezd, egyetértettél valakivel. Ha barátoddal csevegsz, és kifejti az álláspontját, amelyet szeretsz, akkor az “FS”-t ugyanúgy használhatod, mint amikor azt mondanád, “teljesen egyetértek”. Például:

 • Them: “Nem állhatom Mr. Harrisont. Olyan unalmasak az előadásai.” You: “FS. Az én szememben is a legunalmasabb tanár.”
 • Them: “Nagyon szeretek Melissával lógni. Olyan jó időtöltés.” You: “Igen, FS. Én is szeretem.”

Alternatív jelentések

Az FS lehet “Fs a csetben” Twitchen vagy Redditen. Az “Fs in chat” egy memé, amely a Call of Duty: Advanced Warfare játék egyik jelenetére épül. A játékban a játékosok egy temetésen vesznek részt, és meg kell nyomniuk a billentyűzetükön az “F” gombot, hogy továbbléphessenek a jeleneten. Amikor így használják, ez valamilyen módon vicces megjegyzés arról, hogy valami nem megy jól vagy valaki megsérült.

Például, ha valaki megoszt egy videót, amelyben egy híradós elesik, miközben egy jégviharról számol be, akkor az emberek azt mondhatják, hogy “Fs” vagy “Fs in chat”, mint a poénos megjegyzés.

Egy Twitch csevegésben (amely egy élő csevegés), az “Fs in chat” általában arra szólítja fel az összes többi nézőt, hogy ismételten spameljék az “F” billentyűt.

Az FS jelentheti “teljes kiszolgálást” a személyes oldalakon vagy a Craigslist-en. Néhány ember online használhatja az “FS”-t annak jelezésére, hogy nincs problémájuk némi testi érintkezéssel, amikor találkoznak. Ez népszerű használat szexmunkások és emberek körében, akik gyors kalandot keresnek.

Például valaki “FS masszázsokat” kínálhat online, vagy valaki, aki egy éjszakás kalandot keres, azt mondhatja, hogy “rendben van az FS”.

Az FS lehet “nő keres” a társkereső alkalmazásokon és webhelyeken. Ha a Tinderen, a Zooskon vagy az OkCupid-on vagy, az FS általában azt jelenti, hogy “nő keres”. Ha egy társkereső oldalon vagy alkalmazásban az FS-re bukkan, és az rövidítés után számos minőséget sorolnak fel, akkor 100%-ban ez az, amit jelent.

Például valaki azt írhatja, hogy “FS lelkitársat keres” vagy “FS: férfiak vagy nők, 25+”.

Ha sportfórumon beszélgetsz a fociról, akkor az FS a “free safety”-t jelenti. A free safety egy pozíció az amerikai futballban. Ők azok a védőjátékosok, akik a legtávolabb állnak a scrummag vonalától, hogy védekezzenek a passzos játékok ellen. Ha az r/NFL-en vagy

Jelenleg azt nézed: FS jelentése – Mi az FS?