Az Érmefeldobás Egyszerű Útmutatója

Az érmefeldobás remek módja annak, hogy egyszerű vitákat döntsünk el vagy gyorsan döntsünk két hasonlóan erős választás között. Csak egy kis kéz-szem koordinációra van szükséged hozzá. Ha tökéletesíteni akarod az érmefeldobást, akkor olvass tovább. A legjobb tanácsokat adjuk arra vonatkozóan, hogyan dobhatod fel az érmét, és néhány trükkel növelheted az esélyeidet a győzelemre. Kellemes érmefeldobást kívánunk!

Dobj fel egy érmét úgy, hogy ökölbe szorítod a kezedet, és lazán behelyezed a hüvelykujjat a középső és az mutatóujj közé. Helyezd az érmét a kezedre, majd a hüvelykujj erőfelhasználásával dobja fel felfelé.

Csökkentsd a hüvelykujj erőkifejtését, hogy enyhébb érmefeldobást hajthass végre. Ez lehetővé teszi, hogy könnyebben követhesd az érme mozgását, és pontosabban megjósold az eredményt.

Gyakorolj rendszeresen az érmefeldobást, hogy hatékonyabbá és előrejelezhetőbbé tegye dobásaidat.

Érmefeldobás

Válassz egy érmét, amit feldobhatsz. Az érmek kiválasztása teljesen személyes preferenciáktól és a kéz méretétől függ. Ha nagyobb a kezed, akkor válassz egy nagyobb érmét, mint például egy negyeddolláros érmét. Ha kisebb a kezed, akkor inkább egy pennyt vagy nickelt válassz. Bármilyen érmét választhatsz, amennyiben két különböző oldala van.

Szerencsés érmék

az érmefeldobás egyszerű útmutatója

Ahelyett, hogy véletlenszerűen választanál egy érmét, néhány ember “szerencsés” érméket hord magával, amiket kifejezetten az érmefeldobáshoz használ. Kipróbálhatod ezt is, de nincs bizonyíték arra, hogy a “szerencsés” érmék gyakrabban esnek a te előnyödre.

Kezdeti mozdulatok

Kézbe zárod az érmét úgy, hogy a hüvelykujjad felfelé mutasson. Miután kiválasztottad az érmedet, zárd ökölbe a kezed, úgy, hogy az ujjaid a tenyered felé legyenek görbülve. Tartsd a hüvelykujjadat laza üzemmódban, mivel az lesz az ujj, amivel az érmét a levegőbe lökni fogod.

Technikák

Az érmefeldobáshoz a hüvelykujjadnak kell adnia az erőt, de a többi ujjadat szorosan tartva a tenyeredben, hogy nagyobb erőt adjanak a kezednek, amikor az érme kicsapódik a hüvelykujjadról.

Feldobás

Az érmét helyezd a hüvelykujjadra. Pihentesd az érmét úgy, hogy kényelmesen a hüvelykujjad hátán fekszik (ami még mindig az indexujjad alatt kell legyen). Az érme nem eshet le a kezedről, még akkor sem, ha nem tartod a helyén.

Technikák

Gyorsan lökd fel a hüvelykujjadat az érmével együtt. Egy gyors, villámgyors mozdulattal nyomd fel az érmét a levegőbe, hogy oldalról oldalra pörgessen. Egyúttal emeld fel a kezedet is.

Hogyan határozd meg az eredményt?

Az előzetes meghatározás fontos

Mielőtt felhajtanád a pénzérmét, határozd meg, hogyan szeretnéd befejezni a pénzérmefeldobást. Előre határozz meg világosan és egyértelműen egy olyan befejezést, amelyet szeretnél a pénzérmefeldobás végén látni. Felfogod a pénzérmét, vagy hagyod, hogy a földre essen? Ha felfogod, akkor felfedheted a pénzérmét úgy, ahogy van, vagy egy utolsó alkalommal is átforgathatod? Tisztázd a választásodat, mielőtt eldobnád a pénzérmét.

Az előzetes megegyezés fontos

Az eredmény szempontjából nem igazán számít, hogy a pénzérmefeldobás hogyan ér véget. Azonban az előzetes megegyezés megkönnyíti a pénzérmefeldobás folyamatát, és mindkét fél számára igazságosabbá teszi a folyamatot.

Válassz feldobót és fej vagy írás oldalt a pénzérmén

Kérj valakit, hogy mondja ki, hogy “fej” vagy “írás”, hogy meghatározzátok, ki melyik oldalon áll az érmefeldobásban. Emellett válassz valakit a pénzérmefeldobáshoz. Ha lehetséges, kérj fel magadat feldobónak, hogy meghatározhassad a feldobás feltételeit, amelyek lehet, hogy némi előnyt biztosítanak számodra.

Az eredmény teljesen véletlenszerű legyen

Ahhoz, hogy igazán véletlenszerű eredményt kapj, kerüld el, hogy valódi pénzérmét használj. A tudományos kutatások azt mutatják, hogy a pénzérmefeldobás nem teljesen véletlenszerű, és könnyen befolyásolható más tényezők által. Ehelyett használj véletlenszerű pénzérmefeldobó weboldalt vagy alkalmazást.

Határozd meg, melyik oldala van felfelé az érmének, miután eldobtad

Miután meghatároztad a feldobás feltételeit, mindkét oldal kiválasztotta a saját oldalát, és eldobtátok az érmét, ellenőrizd, hogy melyik oldala van felfelé az érmének. Az az oldal

Javítsd az esélyeidet!

Válassz oldalt, mielőtt feldobod az érmét

Hihetetlennek tűnhet, de az érmefeldobás valójában nem egy 50-50 százalékos esély. Az érmék két oldalának eltérő kialakítása miatt valamelyik oldalra való esés valamivel valószínűbb, mielőtt feldobjuk az érmét. Ez a különbség talán nem tűnik nagynak, de amikor az érmefeldobás megnyerésére törekszünk, minden kis előny számít. Értékeld meg, melyik oldala van felfelé az érmének előre, és erre az oldalra tedd a tétet.

Figyelembe kell venni, hogyan ér véget a feldobás

Ha a feldobót (te vagy a másik személy) úgyis elkapja az érmét, majd azon fordítva leteszi egy másik felületre (a kezére, egy asztalra), akkor válassz olyan oldalt, amelyik lefelé van fordítva. Az érme a leszállás utáni további forgása számít a különbség tekintetében.

Lágyan dobd fel az érmét

A lágyabb felhajtás kevesebb forgatást okoz az érménél, így könnyebben követheted az érmének a mozgását. Azt is megpróbálhatod, hogy még az érmének a levegőben való forgása közben eldöntöd, melyik oldalra fog esni az érme, ezzel növelve az esélyeidet a győzelemre.

Gyakorold az érmefeldobást

Mint minden képesség, az érmefeldobás is fejleszthető gyakorlással. Minél többet csinálod, annál következetesebbé válhatnak az érméid, így jobban tudod megítélni, hány forgásra számíthatsz az érmének a levegőben való repülése alatt.

Az érmefeldobás előrejelzéséhez egy adott oldalra való esést kell gyakorolni

Ahhoz, hogy egy megbízhatóbb érmefeldobást hajtsunk végre, kezdd azzal, hogy az érméd ugyanarra az oldalra essen ötször egymás után. Ezután növeld meg hétre, majd kilencre, tizenegyre és így tovább. Minden egyes kudarc után kezdd újra az öttel.

Jelenleg azt nézed: Az Érmefeldobás Egyszerű Útmutatója