A YouTube videók letöltésének legkönnyebb módjai macOS rendszeren

Szeretné egy YouTube videót letölteni a Mac gépére, hogy offline is megnézhesse? Több lehetősége van erre, mint gondolná! Ebben az útmutatóban egyszerű módokat tanulhat arra, hogy ingyen hogyan töltsön le videókat a YouTube-ról a Mac gépére, akár a VLC lejátszóval, egy online letöltővel, a QuickTime-al vagy egy videóletöltő alkalmazással. Tartsa szem előtt, hogy a YouTube szolgáltatási feltételei nem engedélyezik a videók letöltését engedély nélkül, és a jogvédett videók letöltése lehet törvényellenes az Ön területén.

Hogyan használjuk a VLC médialejátszót

VLC Media Player telepítése

A VLC Media Player telepítése Mac gépen egyszerűen és gyorsan elvégezhető. Ha még nincs telepítve a számítógépeden, akkor töltsd le innen: https://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html.

A következő lépések segítségével telepítheted:

 1. Kattints a “Download VLC” gombra, majd mentsd el a DMG fájlt a Mac gépedre.
 2. Kattints duplán a letöltött DMG fájlra a Letöltések mappádban.
 3. Húzd a VLC ikonját (a narancssárga-fehér kúp) az Alkalmazások mappába.

VLC használata a videó letöltéséhez

A videó letöltése előtt először másold ki a YouTube videó linkjét. Ha ezt még nem tetted meg, akkor nyisd meg a videót a böngésződben, majd kattints az URL sávra, hogy kijelöld, majd nyomd meg a Command + C billentyűkombinációt a másoláshoz.

Használhatod a VLC médialejátszót annak érdekében, hogy megtaláld a videó pontos streaming URL-jét, amely lehetővé teszi a videó letöltését a Safari segítségével.

Fontos megjegyezni, hogy a VLC médialejátszó nem minden esetben használható az összes videó letöltéséhez. Ha az adott videó korhatáros, akkor az VLC médialejátszó nem fog működni. Ha nem tudod letölteni a videót a VLC médialejátszóval, akkor próbáld ki az online YouTube konvertereket.

Az VLC médialejátszó használata

Az VLC médialejátszó elindítása

Az VLC médialejátszó elindítása egyszerűen megoldható, miután sikeresen telepítetted a Mac gépedre. Az alkalmazást megtalálod az Alkalmazások mappában.

a youtube videók letöltésének legkönnyebb módjai macos rendszeren

Ha először használod az alkalmazást, akkor előfordulhat, hogy engedélyt kell adnod az indításhoz.

A videó letöltése az VLC médialejátszóval

A videó letöltése érdekében kövesd a következő lépéseket:

 1. Kattints a Fájl menüpontra. Ez a képernyő bal felső sarkában található a menüsávban.
 2. Válaszd az “Open Network” (Hálózat megnyitása) lehetőséget. Ez megnyitja az “Open Source” (Forrás megnyitása) ablakot.
 3. Kattints a “URL” mezőre, majd nyomd meg a ⌘ Command+V billentyűkombinációt. Ez a YouTube videó URL-jét másolja be a mezőbe.
 4. Kattints az “Open” (Megnyitás) gombra. Ez hozzáadja a videót az VLC lejátszási listájához.
 5. Kattints a “Media Information” (Média információ) menüpontra a “Window” (Ablak) menüben. Ez a menüsor található a képernyő tetején.
 6. Jelöld ki a “Location” (Hely) URL-t, majd nyomd meg a ⌘ Command+C billentyűkombinációt. Ez a videó URL-jét másolja a vágólapra.
 7. Illesszd be a másolt URL-t a böngésződbe, majd nyomj meg az ⏎ Enter billentyűt. A videó elkezdi lejátszódni a böngésződben.
 8. Kattints a videóra jobb egérgombbal a böngésződben, majd válaszd a “Videó mentése másként” opciót, hogy elmentsd a videót. Bármilyen nevet adhatsz a videónak.
 9. A videó letöltése után elérhetővé válik a letöltések mappádban az Alkalmazásokban. Kattints duplán a videóra a Finderben, hogy megnézd azt az alapértelmezett médialejátszódban.

Online konverter használata

Az online videóletöltők használata lehetővé teszi, hogy bármely YouTube videót letölts a számítógépedre, akár a Safari, akár a Chrome böngészőjével. A következő lépések segítenek abban, hogy megtaláld a megfelelő online konvertert, és letöltsd a kiválasztott videót:

A videó URL-jének másolása

A videó URL-jének másolása az első lépés az online konverter használatához. Nyisd meg a videót a YouTube-on, majd kattints az URL sávra annak érdekében, hogy kijelöld. Ezután nyomd meg a Command + C billentyűkombinációt a másoláshoz.

Az online konverter kiválasztása

Használhatod a 9xBuddy ingyenes YouTube videóletöltő oldalt a videó letöltéséhez. Ehhez látogass el a következő címre: https://9xbuddy.org/en-1av. Ha az oldal nem érhető el, próbálkozz az alábbi tükrök egyikén:

 • https://9xbuddy.com/
 • https://9xbuddy.in/
 • https://9xbuddy.org/en-1av

Néhány másik online videóletöltő oldal, amit kipróbálhatsz:

 • https://loader.to
 • https://youtubemp4.site
 • https://flvto.pw
 • https://onlinevideoconverter.com/youtube-converter

A videó letöltése

A következő lépésekkel töltheted le a kiválasztott videót:

 1. Illeszd be a másolt URL-t az online konverter megfelelő mezőjébe a jobb egérgombbal történő kattintás után.
 2. Kattints a kék “Download” gombra. Ezután különböző letöltési lehetőségeket láthatsz.
 3. Kattints a “Video” gombra, hogy csak a videó letöltési opcióit láthasd.
 4. A videó minősége és mérete eltérő lehet az eredeti videótól függően. A magasabb minőségű videók nagyobb fájlméretet eredményeznek.
 5. A videó letöltése előtt kattints a “SHOW SIZE” gombra, hogy megnézd a videó méretét.

A 4K Video Downloader használata

A 4K Video Downloader telepítése

A 4K Video Downloader egy “Freemium” alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy napi 30 YouTube videót ingyen tölthess le a Mac gépedre. Az alkalmazás régóta létezik, és nem tartalmaz semmilyen gyanús szoftvertelepítést.

Az alkalmazás letöltése érdekében látogass el a https://www.4kdownload.com/downloads weboldalra, majd kattints a “Download” gombra a “macOS 10.13 és újabb” mellett.

Ha letöltötted a fájlt, kattints duplán a letöltött fájlra, majd kövesd az utasításokat a telepítéshez.

A videó letöltése a 4K Video Downloader segítségével

A következő lépésekkel töltheted le a kiválasztott YouTube videót:

 1. Illeszd be a másolt URL-t a 4K Video Downloader “Paste Link” (Link beillesztése) gombjára. Ez a zöld-fehér plusz jel az ablak bal felső sarkában. Ezután megnyílik a “Download Clip” (Videó letöltése) ablak.
 2. Válaszd ki a letöltendő videó minőségét. Az MP4 formátum általában megfelelő a legtöbb felhasználó számára, és majdnem minden videolejátszóban működik. A letöltési minőségek az eredeti videó minőségétől függően eltérőek lehetnek. A minőségi opciók mellett találod a becsült méretüket is.
 3. Ha más formátumot szeretnél választani, kattints a “Format” (Formátum) menüpontra, majd válassz egy alternatív opciót.
 4. A letöltési útvonal alatt láthatod, hogy hova menti el a videót a Mac gépeden. Ha máshová szeretnéd menteni a videót, kattints a “Browse” (Tallózás) gombra, majd válassz egy másik helyet.
 5. Kattints a kék “Download” (Letöltés) gombra. Ez letölti a kiválasztott videót a Mac gépedre. A videót a Finderben megnyitva már megnézheted.

A képernyő felvétele QuickTime segítségével

Ha nem szeretnél (vagy nem tudsz) további szoftvereket letölteni, akkor a képernyő felvétele QuickTime-tal jó lehetőség lehet számodra.

A felvétel rögzítése

A következő lépésekkel rögzítheted a kívánt videót:

 1. Nyisd meg a YouTube-on a videót, amelyet fel szeretnél venni. Ne indítsd el a videót, csak hozd fel az ablakot.
 2. Nyisd meg a QuickTime-ot a Mac gépeden. Ez a szürke-kék “Q” ikon a Launchpad-ben és az Alkalmazások mappában található.
 3. Kattints a “File” (Fájl) menüpontra a képernyő tetején.
 4. Kattints az “Új képernyőfelvétel” opcióra. Ez megnyitja a Képernyőfelvétel ablakot.
 5. Attól függően, hogy milyen macOS verziót használsz, lehet, hogy egy eszköztárat látsz több ikonnal. Ebben az esetben nyomd meg a ⇧ Shift+⌘ Command+5 billentyűket a billentyűzeteden, hogy megjelenjen az eszköztár. Itt kiválaszthatod a teljes képernyőt vagy egy kijelölt részt a Mac-en.
 6. Válaszd az “Internal Microphone” (Belső mikrofon) lehetőséget a menüből. A menü a vörös kör közepén lévő lefelé mutató nyíl. Ez biztosítja, hogy az alkalmazás rögzítse a videó hangját is.
 7. Ha ilyen menüt nem látod, akkor kattints az “Options” (Opciók) gombra.
 8. Kattints a piros kör alakú felvétel gombra. Látni fogsz néhány gyors utasítást arról, hogyan kell kijelölni a képernyőn azt a részt, amit fel akarsz venni.
 9. Vonj körbe a kijelölni kívánt videóval. Ez azt jelzi a QuickTime-nak, hogy csak a videót kell felvennie, nem az egész képernyőt.
 10. Kattints a “Record” (Felvétel) gombra, majd indítsd el a videót. Ha a hang nincs bekapcsolva, akkor most kapcsold be.
 11. Kattints a “Stop Recording” (Felvétel leállítása) ikonra, amikor a videó véget ér. Ez a képernyő tetején

Jelenleg azt nézed: A YouTube videók letöltésének legkönnyebb módjai macOS rendszeren