14 Dolog, amit rajzolhatsz, ha unatkozol.

Amikor az unalom csúcspontra ér, a rajzolás gyors és könnyű módja a kreatív szórakozásnak. De mit érdemes próbálni rajzolni? Ne aggódj: ha inspiráció hiányában szenvedsz, mi segítünk neked. Legyen szó arcrajzolásról, karakterekről, tájról vagy valami másról, ez a lista segít megtalálni az ötletet, amit szeretsz. Ragadj meg egy ceruzát és papírt, és merülj el az alkotásban!

Ez a cikk egy interjún alapul, amelyet Kelly Medford professzionális művésszel készítettünk, a Sketching Rome Tours alapítójával. Itt megtalálod a teljes interjút.

Rajzolj egy virágot

Töltse ki az oldalt a rajzolt virágokkal. A virágok remek és sokoldalú rajztárgyak, mert alakjuk, méretük és színük olyan változatos. Válassza ki a kedvenc virágát, majd könnyen körvonalazza annak alapformáját, mielőtt hozzáadná a szirmokat és a további részleteket. Ne féljen használni egy referencia képet – segít abban, hogy jobb művész legyen!

Ha van kertje, akkor kimehet és lerajzolhatja az első virágot, amit lát. Különben nézzen fel az interneten egy képet a rajzolni kívánt virágról.

Például könnyedén rajzolhat egy rózsát, ha egy kis körként ábrázolja annak közepét, majd szabálytalan sorokban szirmokat rajzol köré.

Rajzoljon egy fantázia lényt

Próbáljon ki egy sárkányt, egyszarvút vagy tengeri szörnyet, ha rajong a fantáziavilágért. Ez hasonló a szokásos állat rajzolásához, csak kicsit több képzelőerőt igényel! Körvonalazza a sárkány hüllőfejét, testét és ízületeit, mielőtt további részleteket rajzolna. Egy egyszarvút ugyanúgy rajzolhat, mint egy lovat, csak hozzá kell adni egy szarvat. Ha egyszerű tengeri szörnyet szeretne rajzolni, akkor kezdje egy pikkelyes, kígyószerű testtel.

Akár saját mitológiai lényt is létrehozhat, ha készen áll az álmodozásra.

Rajzoljon egy fát az ablaka előtt

Tanulmányozza a fa ágait és általános formáját, hogy részletesen meg tudja örökíteni. Minden fa egyedi ágazást mutat, így kezdje az alap formákkal és onnan töltse ki. Ha körvonalazta a fa törzsét és koronáját, rajzolja be az ágakat, ahol látja őket. A felhőlyukakat utoljára adja hozzá – ezek a leveles fa koronájának részei, amelyekből láthatja az eget.

Gondolja a leveleket tömegnek, különösen, ha távolról tanulmányozza a fát. Ne vonja körül az összes levelet; helyette azokat a részeket részletezze, ahol a levelek találkoznak az éggel, mivel itt láthatja a legtisztábban az alakjukat.

Rajzoljon egy aranyos állatot

Válassza ki a kedvenc állatát és próbálja ki a valósághű vagy karikatúra stílust. Ha kevésbé kihívást szeretne, maradjon az egyszerű karikatúránál; könnyen létrehozhat egy állat karikatúrát, ha rajzol egy alap alakot, majd hozzáadja a részleteket. Ha élethű képet szeretne az állatról, kezdje az ízületek jelölésével, majd körvonalazza az állatot és adjon hozzá részleteket.

Használja kedvenc háziállatát inspirációként. Rajzolhat kutyát, nyulat, macskát, madarat vagy bármilyen más állatot, amit birtokol.

Ha nagy macskákat szeret, próbálja ki a jaguárrajzolást.

14 dolog amit rajzolhatsz ha unatkozol

Ha a tengeri életet érdekli, rajzoljon cápát, delfint vagy bármely más színes halat, amely megragadja a tekintetét.

Készítsen hibrid állatot

Légy kreatív, kombinálja a különböző állatok jellemzőit egy rajzban. Ha valódi rajzokon szeretne túllépni, akkor használja a képzeletét egy saját tervezésű állat kialakításához. Válasszon ki két vagy három állatot, amelyeket össze szeretne kombinálni, majd tanulmányozza mindegyik állatot, hogy megtalálja, mely tulajdonságokat szeretné belefoglalni a vázlataiba. Ezután rajzolja körül az állatot és adjon hozzá részleteket a rajzhoz.

Rajzoljon portrét

Gyakorolja az arcrajzolási készségeit, ha van néhány szabad órája. A portrék általában kissé hosszabb időt vesznek igénybe, ha részletekre és valósághűségre törekszik, de a portrérajzolási készségek gyakorlása segít abban, hogy jobb művész legyen. Válasszon egy referencia fotót és tervezze meg a fejet: rajzolja le az általános alakját, majd hozzon létre vonalakat, hogy elhelyezze a szemeket, az orrot és a szájat. Miután minden fel van térképezve, rajzolja meg az arcot.

Győződjön meg róla, hogy olyan képet választ, amelyen az illető szemmagasságban van a fotósval. Így nem fog olyan szögből rajzolni, ami nehézséget okozhat.

Gyakorolja a grundformákat

Tanulja meg a gömb és a kocka rajzolását, mielőtt összetettebb tárgyakra térne. A gömböknél könnyen és gyorsan készíthet kis karcolatot a ceruzájával, hogy a teljes alakot elkapja. A kockák kicsit könnyebbek, mert csak egyenes vonalakból állnak; rajzoljon két azonos méretű négyzetet, amelyek átfedik egymást, majd csatlakoztassa a sarkokat, hogy elkészítse a kockáját.

Próbáljon ki más 3D formákat is, mint például a kúpokat, piramisokat és prizmákat. Ez segít abban, hogy fejlessze a készségeit a 3D tárgyak létrehozásában 2D papíron.

Rajzoljon kedvenc rajzfilmes karakterét

Tegye saját maga jegyébe azt a karaktert, aki mosolyt csal az arcára. A SpongeBob Kockanadrágtól a Mickey Mouse-ig, válassza ki, melyik rajzfilmes karaktert szeretné rajzolni. Győződjön meg róla, hogy rendelkezik referenciával, ha még nem rajzolta őket, és rendszeresen hivatkozzon rá, hogy biztosítsa a pontos rajzolást. Először blokkolja az alakot, és rajzolja meg az összes fő formát, mielőtt hozzáadná a részleteket, mint például ruházat, szőr, arcjegyek stb.

Ha rajong a Sárkányok titka iránt, akkor próbálja ki a Fogsuly nélkülit rajzolást.

Ha szereti a Snoopy-t, akkor mindig lerajzolhatja őt.

Készítsen karaktert a képzeletéből

Ha saját karakterei vannak, a rajzolás segíthet abban, hogy kibontakoztassa őket. Akár történeteket ír, akár szerepjátékokat játszik, valószínűleg több eredeti karaktert is kitalált. Válasszon egy jellegzetes testtartást és stílust a karakter rajzolása előtt, majd végezze el a karaktert, miután néhány különböző vázlatot rajzolt, hogy kiválassza a kedvencét.

Hasznos, ha van egy karakterkoncepció, mielőtt elkezdené rajzolni, ideértve egy rövid leírást a fizikai megjelenésükről és szerepükről a történetében.

Rajzoljon tájképet

Találjon egy fényképet a telefonján, vagy nézzen ki az ablakon, hogy ihletet merítsen. Miután megvan a rajzhoz szükséges referenciája, kezdje el a tájkép legnagyobb formáinak blokkolásával. Ezután finomítsa a kontúrvonalakat és a kisebb elemeket, mint például a háttérben lévő sziklákat és növényeket. Végül örökítse meg a tájkép részleteit, mint például a fűszálakat és a textúrát a fákon és sziklákon.

Az pontosabb eredmény érdekében érdemes rácshálót használni. Rajzoljon rácsot a referenciaképre és ugyanolyan arányú rácssort a rajzpapírra. Ezáltal részletesebb iránymutatást kap, miközben rajzolja a tájképet.

Készítsen vakvonali rajzot

Rajzoljon úgy, hogy a szeme a témán van, nem a rajzán. A vakvonali rajzolás egy egyszerű gyakorlat két fő szabállyal. Először ki kell választania egy témát, majd rajzolnia kell azt anélkül, hogy ránézne a papírra. Másodszor, miután a ceruzája megérinti a papírt, nem emelheti fel újra. Ez segít javítani a készségeit és edzeni a szemét és kezét.

A megfigyelés az egyik legfontosabb elem a sikeres rajzolásban. Ha szeretne a lehető legjobb művész lenni, akkor a témáját alaposan megfigyelni kulcsfontosságú.

Rajzoljon embereket az utcán

Az érdekes emberek rajzolása kiváló módja annak, hogy javítsa rajzolási készségeit. Figyelje az embereket a parkban, és rajzolja le őket, amint beszélgetnek, esznek vagy napoznak. Menjen el egy kávézóba és nézze az embereket, rajzolva azokat, akik bejönnek egy kávéra. Az emberek megfigyelése és gyors vázlatok rajzolása megismerteti azzal a kényelmet, hogy embereket rajzoljon minden formában és méretben – és szórakoztató!

Találjon egy kényelmes helyet egy nyilvános területen, és próbáljon meg láthatatlan maradni; hallgasson fülhallgatót, és üljön a falnak háttal, ha nem akarja, hogy bárki is látja a rajzolást.

Reprodukáljon egy műalkotást

Válasszon egy műalkotást, amit szeret, és rajzolja le, hogy megérthesse, hogyan készült. Nyomtassa ki az alkotást, amit szeretne lemásolni, és készítse el az újrajátszást a vizuális referencia alapján, vagy használjon áttetsző papírt és ceruzát a nyomtatáshoz, majd rajzolja meg. Ez segít megérteni a rajzolás különböző megközelítéseit, miközben egyszerre javítja saját készségeit.

Akár kezdő, akár gyakorlott művész, valószínűleg van néhány művészeti példaképe. Bármely korról újraalkothatja a művészetet, legyen az egy Da Vinci vagy kedvenc karakterrajzolója az Instagramon.

Gyakoroljon perspektívában rajzolást

Finomítsa technikai készségeit, rajzolva háromdimenziós épületeket. A két ponti perspektíva segítségével pontos rajzokat hozhat létre mélységgel. Először rajzoljon egy egyenes horizontvonalat, és helyezze a “eltűnő pontokat” a vonal mindkét végére. Ezután, ahogy rajzolja az épületet, használja a vonalzót annak biztosításához, hogy az épület bármely párhuzamos vonala visszamenjen az egyik eltűnő ponthoz.

Ha segít az épület pontos rajzolásában, akkor nyomon követheti a visszahúzódó vonalak

Jelenleg azt nézed: 14 Dolog, amit rajzolhatsz, ha unatkozol.